Encara resten dues jornades per a que finalitze el Trofeu Mixt Savipecho, però ja es pot afirmar que la competició ha sigut un èxit rotund. Esta nit, a Pedreguer, viurem les semifinals, amb un merescut homenatge a Pizarro inclòs, i diumenge, a Bellreguard, es resoldran els títols amb les finals. Però l´assistència de públic i l´espectacle de les jornades precedentes a Oliva, Castelló de Rugat, Xàbia i Guadassuar ens omplin de satisfacció. Des d´este línies agraïsc l´aposta decidida de Savipecho per un torneig innovador i històric, que obri un camí de futur. No es pot anar en contra de l´èxit i tenim la sensació de que hem obert una nova via que donarà moltes satisfaccions al nostre esport.

La celebració del Trofeu Mixt Savipecho de raspall i escala i corda ha sigut possible gràcies a diferents factors. En primer lloc, s´ha d´assenyalar a la conselleria de Gobernació, que ha unit els diferents estaments i modalitats de la pilota valenciana per a remar en la mateixa direcció. Quan es va presentar el Pla Director, a finals de l´any passat, es va demanar que es disputara una partida de raspall i altra d´escala i corda a Pelayo. Als aficionats més puristes d´una i altra modalitat els pareixia una idea descabellada, però anava en la línia del pla, que tractava d´equiparar els camps professionals com estaments de referència per a les bases. L´experiència fou positiva, i es va encetar una corrent de programacions mixtes a trinquets com Bellreguard, Guadassuar o Alzira que van funcionar de meravella.

Faltava, no obstant això, la culminació d´esta tasca, que ha arribat gràcies a Savipecho. La història del nostre esport ens ha ensenyat que, gràcies a entitats com esta i a les persones que hi ha darrere, es pot avançar i millorar. També cal assenyalar, per últim, i no per això menys important, el paper clau que ha tingut el fet que des de Val Net hem treballat colze a colze amb els diferents comités de professionals, i amb els trinqueters, que han permés l´el·laboració d´una agenda conjunta. Sense esta coordinació, la competició no haguera estat possible.