Mestalla necessita viure una golejada del seu equip. Necessita avals futbolístics contundents per a reconciliar-se amb uns jugadors i cos tècnic que l’únic que han mostrat en el que portem de temporada, és un grapat d’incerteses i dubtes. És l’hora de demanar disculpes públicament i no hi ha millor escenari que Mestalla, davant de la teua afició per a fer-ho. La intensitat en el joc és innegociable, així que molt d’ull amb el rival que tenim enfront per tal de no caure en la temptació de creure que el partit està guanyat abans de jugar-se. Las Palmas és un equip, a priori, molt inferior al València CF, però per a ells, jugar a Mestalla és un privilegi que els donarà un plus de motivació. Ja sabem què passa amb els equips més fluixets, que són molt engorrosos de guanyar, perquè es tanquen darrere de manera ordenada i t’ofeguen les línies de passada, van desgastant el rival i a mesura que passen els minuts l’equip local es fica nervioset. Després et claven dos contracolps perillosos i comencen els dubtes. El guió el sabem de memòria, per això cal anar en compte i no anar de prepotents.

No cal oblidar que el València està confeccionat per a jugar la Champions i tot el que no siga estar ahí totes les temporades serà entés com un fracàs. L’altre dia, passejant-me per el meu poble, em vaig topetar amb ‘El Sol’, entrenador del Riba-roja juvenil dels anys 70, xé, un figura! Parlant amb ell isqué a la conversa el València CF «‘Sol’, què fem amb Nuno?», ell respon deixant un parell de perles «si el València CF no va, és per culpa dels jugadors, que no fiquen el que han de ficar» o «Negredo és una ‘uela’ i no està en condicions per a jugar en el València». És curiosa l’opinió d’un aficionat del carrer com ‘El Sol’. Estarà fent corporativisme amb Nuno? Clar, com també ha sigut entrenador, té clar que els jugadors són els actors principals i si no estan en la feina, tant fa l’entrenador que estiga.

Canviant de terç, no podem passar per alt allò que va ocòrrer el passat cap de setmana a París. Mustafi ho va definir molt be; què li està passant al planeta? És que ens hem tornats tots bojos? És inconcebible e inacceptable que en ple segle XXI estiga mig món pegant-se tirs i que la manera de comunicar-se no siguen les paraules sinó les bombes. Quin és el missatge que rep un xiquet/ta quan viu tot açò? Pedagògicament parlant, el món és un desastre. La veritat és que m’entren ganes d’enviar a pastar fang a la raça humana, que d’humana te poc, i tots els seus fanatismes —incloent els que genera el futbol—. Així és que una miqueta de respecte i trellat, per favor. Sempre amunt!

Lea más opiniones de colaboradores, aquí