Continua sense poder ser, per una raó o altra no hi ha manera de guanyar un partit en lliga. Ja sé que els últims dos encontres eren de ‘terra cavar’ davant de dos equips forts com el Vila-real i Reial Madrid, però ens falta eixa miqueta de sort que fa que la balança s’incline al teu favor. Les sensacions de l’equip són molt millor que quan estava Nuno, això és evident, però les bones sensacions no són suficients per a guanyar els partits. La recuperació del València CF s’ha de materialitzar sumant de tres en tres punts i això solament serà possible des de la solidesa defensiva i l’efectivitat en atac. En primer lloc, hem d’evitar fer eixes faltes prop de l’àrea que ens han costat tant cares, com per exemple en el gol que encaixàrem en Vila-real o el de Gareth Bale ací en Mestalla. En segon lloc, és fonamental ‘enxufar’ les ocasions clares de gol, com la que va tindre Paco Alcácer en Vila-real o la de Negredo en l’últim sospir de l’encontre davant el Reial Madrid. Això no es pot fallar.

Diumenge passat vaig repetir la mateixa sensació que el dia que jugàrem davant el Barça. No sé si me’n anava a casa content o enfadat. Supose que si no haguérem tingut l’ocasió de Negredo al final del partit estaria satisfet pel resultat, però és inevitable acabar frustrat i calent com una mona perquè el R. Madrid s’escapà viu.

Per altra banda, la Copa del Rei ens està donant ‘vidilla’ i el 4-0 al Granada és un bon resultat i també una bona notícia. La millor manera que tenia Álvaro Negredo de reivindicar-se després de l’errada de l’altre dia era ficar un hat-trick i dir ‘ací estic jo’. Ahí Gary Neville va estar molt encertat en donar protagonisme i confiança a un davanter que necessita marcar gols com el respirar. Ja vorem com caminem tant en Copa del Rei o en Europa League però, de moment, pareix ser que a Gary li va la marxa en competicions del KO, on l’equip ix ‘enxufat’ i amb les idees més clares.

Que demanar-li als Reis

Ara que han passat els Reis Mags, no vull deixar escapar l’oportunitat d’escriure la meua carta particular, i més tenint un Rei Mag d’Orient com és Peter Lim. Estimat Rei, per al 2016 et demane jugar i guanyar les finals de la Copa del Rei, Europa League i classificar-nos per a la Champions de l’any que ve. Com deia el meu fill, que escrivia cartes quilomètriques demanant absolutament tots els regals: «Pare, que no passa res, quantes més coses demanes, més coses et duran, no saps que els reixos ho duen debades?». Jo li contestava: «si fill, per demanar que no quede». Com sé, Peter Lim, no vols reforços en hivern, ens conformarem per demanar-te alguns jugadors per al proper curs. Per exemple; Camacho —Málaga—, Bartra —Barcelona—, Lucas Vàzquez —R. Madrid—. Què voleu que vos diga? A mi m’agraden. No són jugadors de cost multimilionari però ens vindrien molt bé per a millorar l’equip. Per cert, també inclourem en la carta, guanyar-li a la Real i sumar tres punts en lliga, que bona falta ens fa. Amunt!

Lea más opiniones de colaboradores, aquí