Haca arrere, uo!» El passat diumenge en Anoeta, el València CF tornà a caure en la temptació de desaparèixer del partit, de relaxar-se i deixar de competir un encontre que tenia més o menys controlat, inclús amb alguns moments de bon futbol, però amb molt poca pegada. A la segona part, la Real Sociedad va augmentar la pressió i la intensitat i el València es va arrugar com una pansa, mostrant símptomes d´equip xicotet i mediocre, com eixos boxejadors que renuncien a entrar en combat i l´únic que fan es protegir-se per a què no els facen més mal. Senzillament, lamentable.

Amb el panorama actual, tornen a aparèixer els fantasmes del passat, d´un passat recent, on l´equip caminava desorientat, sense una direcció clara. Tornem a insistir; l´exigència del valencianisme és màxima, com no pot ser d´altra manera, i volem un equip que, com a mínim, competisca al 100% tots els encontres.

Com a curiositat, l´altre dia, mentre seguíem el partit Real Sociedad- València CF, Enrique Rita, que també és un incombustible que veu tots els partits, féu un comentari que em cridà l´atenció «Ha sigut retirar a Enzo Pérez i el València ha perdut el mig del camp. No sé que té eixe jugador, que pareix que no aporte gran cosa, però quan no està, el trobes a faltar». La veritat és que els mals del València CF començaren amb la lesió d´Enzo Pérez.

Durant la setmana, pels passadissos de l´escola, intercanviava impressions amb alguns alumnes valencianistes que manifestaven el seu desencant. Ahí van unes quantes; Richard Navarro: «Estic preocupat per l´actual situació. Peter Lim ens l´ha clavat», Pare de Richard Navarro: «El València ja no és nostre i a esta marxa baixarem a segona», Jaume Jasafo: «No puc estudiar per culpa de la marxa tan roïna del València», Adrián Martínez: «Estic desil·lusionat amb la temporada del València, sobretot pel joc tan dolent que està fent», Vicent Ramón: «Decepcionat, ja no veig ni els partits», Marc Romeu: «Cal fitxar bons futbolistes», Marc Díaz: «Desastrós. El Beniparrell té millor defensa que el València», Mario Molla: «No tenim mig del camp»?

Com podeu comprovar, l´afició està cremada i comença a desil·lusionar-se d´un projecte que està fent aigües per totes bandes. Un projecte que cau a trossos perquè no té una estructura sòlida que el suporte. El major perill és que l´afició comence a desconnectar-se i deixe de creure en l´equip, eixe és el símptoma de què anem en caiguda lliure. Si demà diumenge no guanyem al Rayo Vallecano, caldrà fer-se l´ànim que la temporada, en la lliga, està perduda. Caldrà pensar en salvar els mobles i gràcies, prioritzant la copa del Rei i l´Europa League com a úniques alternatives per a estar en Europa l´any que ve. Per tant, jo qualificaria l´encontre davant el Rayo com un «arre! o em gite a dormir». Personalment, al Rayo li tinc més por que una ´tronà´ perquè de la manera que està el València CF, vindran a pescar en riu embolicat i més coneixent com de valent és Paco Jemez, el seu entrenador, que segur que planteja un partit per a atacar el punt més dèbil del València CF, la defensa.

Per cert, benvingut Suso García Pitarch. Arribes tard, però més val tard que mai. Per fi, un director esportiu que coneix el València CF i parla valencià. Curiosament, al primer partit que presencia, guanyem 0-3. Que seguisca la ratxa. Amunt!

Més opinions de Paco Lluís, açi.