Resulta molt trist repassar la classificació en lliga i vore al València CF allà baix amb 34 punts, a anys llum dels equips situats en zona de Champions League. L´equip no acaba d´arrancar en lliga i sembla que en el que queda de temporada, tampoc ho farà. Si sóc sincer, cal reconéixer que l´equip li va ficar ganes el diumenge passat, però això no és suficient per a doblegar a equips que estan més fets que tu, com l´Atlético de Madrid o el Bilbao.

Una vegada més tornem a estampar-nos davant equips experimentats, que tenen les idees clares i que els seus entrenadors saben explotar perfectament les teues debilitats. Eixe és i serà el problema del València CF en la lliga actual, és a dir, tenim un equip en construcció o millor dit, en destrucció, que no dóna la talla competitiva davant equips treballats i aplomats en el camp. Tornem a insistir a la propietat (Peter Lim) per si de cas ens vol escoltar; «Gary Neville, està més verd que una ceba, i és una temeritat construir el València de la propera temporada amb el britànic com a entrenador» per a mostra, el descontrol que es va produir el passat diumenge després de l´expulsió de Santos. Menut destarifo; que si ix Abdenour, que si ix Negredo..., l´afició indicant el canvi a crit pelat, Negredo torna a vestir-se, els companys partint-se el cul en la banqueta i finalment fa el canvi per a què isca el davanter de Vallecas. Total, passen 4 minuts esperpèntics, donant una imatge lamentable i demostrant que Gary Neville està totalment desbordat. Quina vergonya!

Tornem a xafar terra! Mai millor dit, perquè demà toca derbi, un derbi que desitgem siga per molts anys, però les circumstàncies actuals no són gens optimistes, sobretot per al Llevant que es juga la vida. L´encontre es presenta com si foren una parella de iaios de més de 80 anys, que no paren de queixar-se de les malalties que tenen; un li diu a l´altre «jo estic coix de la cama dreta i no la puc menejar, m´ha dit el metge que tinc artrosis» l´altre contesta «mira, això no és rés, l´altre dia peguí un bac i m´ha quedat enganxat de l´esquena i el metge m´ha dit que tinc un pinçament a la ciàtica i no tinc collons d´alçar-me del llit», «Ua! A mi m´han d´operar de la pròstata i també m´han de ficar una vàlvula al cor perquè el tinc tocat», « i jo tinc colesterol al 300 i pareix ser que també m´ha eixit sucre»? i així estem tota la temporada, a vore qui està pitjor. Bo, simplement desitge que siga un bon partit de futbol i que guanye el millor. Si poguera triar, voldria que guanyara el València CF -és que sóc un poc xotet- però que el Llevant salve la categoria al final de temporada.

Del partit del dimecres, poca cosa. Seguim amb el gris obscur, encara que tenim serioses possibilitats d´eliminar el Bilbao. Llàstima que no puguem alinear a Ryan, Jaume i Alves a la vegada amb Paco Alcácer en punta, perquè amb el que portem de temporada és l´únic que podem salvar de la mediocritat. Amunt!

Més articles de opinió de Paco Lluís, açi.