Paco, au cacau! tu t'ho perds

Benvinguts Mangala y Garay. La defensa ja no serà un colador

03.09.2016 | 21:48
Paco, au cacau! tu t'ho perds

Bon dia a tots i a totes. Finalment, ha començat la nova temporada futbolera i què voleu que vos diga? La cosa va pitjor que quan va acabar l´anterior. Pareix ser que no ens llevem de damunt el malson de la passada campanya i els resultats canten per ´soleares´, dos partits i zero punts, o el que és el mateix: dos primeres cullerades i mosca, davant dos equips, amb tots els meus respectes, de segona divisió com són Las Palmas i l´Eibar. Ull! Amb Quique Setien i tot el que està fent amb l´equip canari. Bon entrenador que sap de futbol i que jo ja li haguera tirat els trastos per tal d´incorporar-lo a l´agenda del València CF per a un futur... Immediat?

Després d´unes vacances plenes d´actuacions de Bajoqueta Rock, muntanyes de tres mil metres i ciclisme ´globero´, tenia la intenció de desconnectar del futbol i sobretot de la ´cacauà´ de temporada que féu el València CF, però ha sigut inevitable mirar de reüll tot allò que estava passant en un València CF cada vegada més desllavassat i destarifat. El principal problema continua estant en la manca de lideratge tant institucional com esportiu. Menuda papereta per a la presidenta Layhoon, que li tocà descarar-se davant l´afició per a dir que Paco Alcácer no s´hi venia, mentre d´amagades estaven negociant el seu traspàs al Barça, com finalment així ha sigut. Si jo fora Lay Hoon, haguera enviat a escaparrar a Peter Lim & Company, però, com que ella també forma part de la company, tot queda en casa. Al final resulta que per a l´emporio Lim i el seu València Business, l´estiu ha resultat d´allò més beneficiós, amb 3 supervendes, André Gomes, Mustafi i Alcácer, que superen els 120 milions d´euros. El València CF continua sent un negoci redó, de fet, en dos anys, ja ha recuperat la inversió feta.

Però, i els aficionats què? Els aficionats hem vist, amb impotència i resignació com venien als millors jugadors del planter i replantejaven un projecte a base de retalls i ple de costures, amb jugadors descartats d´altres equips i altres que venen a crèixer com a futbolistes amb la intenció de fer el bot a equips més grans. Què trist! La mateixa pel·lícula d´altres anys. I tot açò, amb un entrenador que no te l´experiència necessària per a assumir una banqueta de la categoria del València CF.

Els aficionats l´únic que han fet es seguir renovant religiosament l´abonament i animar el seu equip malgrat que els han pres el pèl. Els aficionats som ´víctimes patològiques del consum emocional´. Així és com Voytek Kurtyka „Himalayista Polac„ definia aquells muntanyencs que s´obsessionen per escalar tant sí com no les 14 muntanyes que superen els 8.000 metres d´alçada. La veritat és que em va cridar l´atenció el comentari de Kurtyka i crec que encaixa perfectament per a definir als aficionats al futbol. Som víctimes de la passió pel nostre equip, que necessitem tornar a emocionar-nos amb els gols, les victòries i els títols que algun dia vindran. Circumstància que aprofiten personatges com Peter Lim, Florentino Pérez o qualsevol xeic àrab per a fer un negoci redó. Per cert, benvinguts Munir, Mangala i Garay, crec que amb els dos centrals millorem considerablement la defensa, que és una autèntic colador. De Paco Alcácer, simplement: Au cacau! Tu t´ho perds.

Més articles de opinió de Paco Lluís, açi.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

síguenos cada día en... 

Enlaces recomendados: Premios Cine