«Hui hem perdut 3-2, però content pel partit. La notícia és que el Benjamí del Contestano ha marcat els seus primers dos gols». Podria ser un missatge de Twitter, d´eixos de 140 caràcters més. Però no ho és. L´autor d´aquestes paraules és Aitor Cebrian, un estudiant d´història de 21 anys, que des del divendres passat ja és un personatge conegut en el món del futbol base.

Aitor entrena al Benjamí de l´Aielo i, minuts abans que s´enfrontaren al Contestano va demanar als seus futbolistes que no celebraren cap gol, perquè el rival era de primer any i en cada partit disputat aquesta temporada s´enduien golejada. Aquest missatge va arribar al Contestano que, durant la setmana, li va donar les gràcies pel seu gest amb una carta que ha donat la volta al món.

Perquè la situació de l'equip de Cocentaina és molt més complicada del que pareix. Abans que començara la competició, el club va demanar a la Federació un canvi de grup. Els havien enquadrat a La Costera A, amb equips de segon any. Mentre que el Benjamí del Contestano està format per xiquets i xiquetes de 6, 7 i 8 anys. És a dir, prebenjamins i benjamins de primer any. La FFCV va al·legar que els grups estaven formats i no es podia modificar. Així que als de Cocentaina toca jugar contra equips molt superiors. De fet, duen 111 gols en contra i sols 2 a favor, els marcats aquest cap de setmana. No obstant això, els xiquets de Juanan Valverde no es rendeixen i juguen il·lusionats cada partit. Les victòries igual no arriben, però l´essència del futbol base no la perden. «El gest d'Aitor els va arribar més als pares que als xiquets. Ells l'únic que volen és jugar, els pares són els que pateixen més», reconeix Sergio Oltra, tresorer del Contestano. Per això escriviren la carta a Aitor i l'han convidat al pròxim partit de l´equip de Preferent. «Tot va sorgir perquè considerem que és un exemple a seguir, que s´ha de donar a conéixer», afegia el directiu.

Per a Aitor, no obstant això, el que va fer hauria de ser l'habitual. «A xiquets de nou anys no els pots explotar massa tàcticament. Jo treballe sobre l´actitud, sobre les ganes que han de posar dins del camp. Vull que senten la mateixa passió que sent jo pel futbol», reconeix l´entrenador de l´Aielo. Qui també sap que tot el mèrit no és seu, sinó també dels xiquets que formen l´equip. «Els meus xiquets tenen un vici molt bo. En compte de celebrar els gols, els dediquen a qui ha fet l´assistència. Això no els ho he ensenyat jo», afegeix Aitor. Per això no li va costar massa conscienciar als seus que no devien ser excessivament durs amb el Contestano. I encara que en un primer moment preguntaren per què, quan el tècnic els va fer comprendre la situació mostraren una actitud exemplar dins del terreny de joc. El partit va acabar 11-0, però el nexe d´unió que s´ha creat entre ambdós equips serà difícil de trencar al llarg del temps.

De moment, aquest cap de setmana es tornaran a veure les cares. Serà en un senzill homenatge que el Contestano farà al seu Benjamí i per al que també han convidat a l´Aielo. «Volem que Aitor faça la treta d´honor en el partit de Preferent», conta des de Cocentaina Sergio Oltra. I Aitor ho farà encantat, encara sabent que l´únic que va fer va ser la seua feina.