Quasi sense adonar-nos arribem al final de 2015. No s’acaba la temporada, però sí l’any. Hem de fer un punt i a part i gaudir de tantes altres coses que ens ofereix la vida...i el futbol. El Nadal està fet i pensat per a viure’l envoltat dels que més ens volen, la família, els amics o els companys de vestuari. Perquè de segur que dins l’equip heu fet durant aquest 2015 grans amistats. Algunes de les quals, amb el canvi de temporada, us heu allunyat, altres són encara molt recents. Però de segur que totes són especials. Per això quan un xiquet ix al terreny de joc ho fa emocionat. Ja no sols pel que està en joc, sinó pel que suposa per a ells jugar un partit de futbol.

Imagineu-vos, si eixe és el vostre cas que durant aquests dies, en els que rebeu desenes de regals, no tinguéreu ni botes, ni una camiseta... ni un baló per a jugar. Que malgrat que eixos desitjos estan en la carta al Pare Noel i als Reis Mags d’Orient... mai arriben. És trist, veritat? Hi ha xiquets que encara els passa. I no hem d’anar a l’Àfrica per a veure-ho. Ho tenim més a prop del qual pareix. Per això m’emocione quan ara, en aquestes dates tan assenyalades, m’arriben correus electrònics amb invitacions per a tornejos solidaris que es recorden dels que més ho necessiten. Siga amb menjar, roba o joguets... Qualsevol ajuda és bona per a la gent que té menys recursos. Per això us convide a participar en aquest tipus d'actes, per a evitar que cap xiquet es quede sense jugar a futbol. Amb aquest esport hem aconseguit moltes coses, hem aprés que tot és qüestió de valors, de formació d’educació. Hem donat exemple, així que acabem l’any donant-ne un mes. Per què no?

I en 2016, què? Més del mateix. Entrenaments, futbol, partits, lesions, il·lusions, victòries, empats, amistats, rivalitats... I, que no se'ns oblide: Respecte. Al rival, al company, a l’entrenador, a l’àrbitre, als familiars i a tu mateixa. És una condició bàsica perquè el futbol base i els seus valors progressen de la forma que ho estan fent en els últims temps. Hem de continuar treballant tots per fer d’aquesta modalitat, un esport exemplar. I que casos com el de Ferran Raimundo o Aitor Cebrian, protagonistes en aquest 2015, no siguen notícia. Ho aconseguirem. Mentrestant, us desitge a tots molt bon nadal i a gaudir de les festes.