Al Camp del Túria s’ubica una escola que pot dir en orgull que té dos dels seus equips líders a les seues classificacions. La U. D. Bétera va viure aquest dissabte al Poliesportiu Municipal altra victòria del seu Aleví B. Amb aquest triomf ja en duen deu partits guanyats dels onze que han disputat. L’altre encontre el van empatar, el que fa que es mantinguen invictes des de l’inici de curs. Aquest fet no és únic a la localitat valenciana, a més del conjunt aleví, l’altre quadre que encapçala la seua taula tampoc ha perdut en el que va de campanya. El Benjamí C va fer de les seues a Manises, i es va dur els tres punts a casa. Els menuts copien als més majors inclòs en els punts que porten. Ambdós planters en sumen 31, amb el mateix nombre d'igualades i victòries. Però el que pot semblar un succés anecdòtic per a qualsevol escola de futbol, sembla un costum a Bétera. A més de liderar dues categories, l’Infantil C es troba a la tercera posició de la seua taula classificatòria empatat a punts amb la Patacona i El Rumbo que marxen en primer i segon lloc respectivament. Tan sols la diferència de gols allunyen al conjunt verd-i-blanc del lideratge. Aquests planters són la referència d’una U. D. Bétera que compta amb bones actuacions de tots els equips que formen part de l’escola. El passat cap de setmana la majoria dels seus equips van tindre una jornada satisfactòria amb deu victòries en els partits que jugaren.

El club està de dolç amb el rendiment dels seus nanos, més encara després de què la temporada passada van complir amb dos títols de lliga. Ara, amb un any més els membres que conquistaren dos campionats va encaminats a donar-li altra alegria a l’esquadra de la comarca del Camp del Túria.

La formació dels èxits

La idea de competir en cada partit és clau per als beterans, així han aplegat aquests bons resultats encara que la principal labor dels verd-i-blancs és la formació dels seus jugadors. Aquesta educació va encaminada a nodrir a les categories més majors. El planter Amateur compta amb 15 futbolistes que s’han criat al club valencià i al seu Juvenil A es repeteix la mateixa història, perquè la gran majoria dels seus membres han passat per la pedrera. L’exigència aplega quan formen part d’aquestes categories, i funciona perquè el primer equip va primer del grup V de Segona Regional sense haver perdut cap partit, a l'igual que els menuts.

Amb 390 xiquets a l’escola, la U. D. Bétera te tants jugadors que pot permetre fer una selecció en cada categoria. L’equip beterà reparteix els seus futbolistes segons l’edat i el nivell dels jugadors, per tal de no frenar la progressió dels més brillants. Una vocació egoista que s’han convertit en la fórmula que ha dut a l’èxit al club verd-i-blanc, sense deixar de banda la formació dels menuts. Aquesta és la idea d’una escola que mescla formació amb competició, i que compta amb tots els seus preparadors amb titulació.