Prop de la costera de València, es troba l´única escola de la ciutat que es dedica exclusivament al futbol femení. El CFF Marítim va nàixer el 2002 amb l´objectiu de formar esportistes i catorze anys després, la meta segueix sent la mateixa. Amb sis planters repartits per edats i no per categories, els seus dirigents continuen amb la línia que ha convertit als del barri dels Poblats Marítims en el club referència per a què les xiquetes gaudisquen, aprenguen i milloren en la pràctica esportiva. La distribució que fan dels seus equips es basa en l´edat de les jugadores, tal com recomanen els experts, des de fa deu anys. Així es millora l'ambient als planters i motiva a les futbolistes a entrenar dins dels valors que ofereix l´escola.A més, compta amb tots els seus tècnics amb titulació oficial i contracte laboral. Açò es deu, a què és l´única escola municipal de València que treballa amb l´Ajuntament, en estar integrada a la FEM.

Encara que enguany els resultats a la base no són els desitjats, la directiva està contenta, ja que el bon rotllo està present a tots els planters del Marítim. I és que el repartiment de les jugadores ha influït amb el rendiment. La majoria d´equips compten amb una edat superior, el que provoca que tinguen un avantatge que no importa en el quadre blau perquè només demanen resultats als planters amateurs. A més, hi ha jugadores que són fitxades per escoles més professionals, com ha passat aquesta campanya amb el Futbol-8, on només hi ha un equip amb benjamins i alevins mesclats perquè no s´han pogut fer dos. Mentrestant van adquirint experiència i adaptant-se a la categoria.

L´estabilitat com a fonaments

Amb vuit anys en Nacional, és junt amb l´Sporting Argel, l´equip més veterà del seu grup. Té mèrit que amb un projecte sense injeccions econòmiques es mantinga. L´estabilitat que demostra el Marítim fa que inclòs algunes futbolistes de Primera s´oferisquen al club. Però l´escola aposta per les seues jugadores i tracta de promocionar-les a cada categoria. Una bona infraestructura amb totes les comoditats, bons professionals qualificats i el tracte proper i familiar converteix al conjunt dels Poblats Marítims en l´opció més fiable. Amb un pensament de curt termini, l´objectiu és tindre més nombre de jugadores i planters creixent des de la base.