Ja siga a la Liga o al futbol base femení, un València-Llevant és sempre un derbi. Més encara quan s´enfronten primer contra segon, com va succeir el darrer diumenge de bon matí. A Beniferri, seu de l´escola blanquinegra, les d´Enzo Aliaga defengueren el lideratge en un enfrontament amb emoció, bon joc i un comportament exemplar per una i altra banda. El resultat final fou de cinc a dos, encara que guanyaren les xiquetes de ambdós equips amb la seua demostració de rivalitat ben entesa.

A més d´oponents, moltes de les protagonistes d´aquest derbi a xicoteta escala defenen els mateixos interessos al combinat autonòmic sub-12 femení, on ahir mateix es retrobaren. Per això, al començament i a la fi del duel les jugadores s´intercambiaren felicitacions i abraçades sinceres. Incloent al dos tècnics, els quals s´han fet amics a força d´anteposar valors i respecte a l´adversari en els seus enfrontaments directes més recents.

El triomf reforça a l´aleví valencianista al capdavant del grup Femení Base 1, on conta els seus nou encontres lliguers per victòries. No obstant això, aquesta vegada va suar els tres punts, com ja havia ocorregut en la anada a Natzaret, en la jornada inaugural; les d´Aliaga arribaren al descans amb desavantatge, després de que Ana fera el 0-1 en un primer periode on les visitants tingueren la major part de possessió i d´oportunitats. El plantejament de Luis Sánchez havia maniatat a les locals, al temps que exposat tot el potencial d´un combinat amb molt de talent i del que ja tira mà l´infantil-cadet blaugrana més d´una volta.

El València CF A acabà per fer valer la lògica classificatoria a la represa, recolzant-se en la seua efectivitat, recobrat domini de la pilota i superioritat física. A diferència de les granotes, les blanquinegres feren ús de la normativa que permet incloure a dues xiquetes d´edat infantil a la categoria aleví i capgiraren el tanteig. Paola empatà amb un centre-xut enverinat, mentre que Esther feu dos gols pràcticament consecutius cinc minuts després, en aprofitar el moments d´aturdiment del Llevant. Ainhoa posaria el 4-1 a l´electrónic i deixaria el encontre dit i beneït; al segon gol de les granotes -en propia porta a l´eixida d´una treta de cantó- respongué rápidament Lucía en les acaballes del duel.

El proper cap de setmana, les blanquinegres gaudiran del triomf amb una jornada de descans. Les granotas, empatades a 18 punts amb el Villarreal A, sí que competiran; enfront seu estarà el Mislata, un altre del prometedors combinats que lluiten per fer ombra en la lliga al València, el qual justament reprendrà l´activitat a La Canaleta.