Dins del projecte ´Avanza´, el Zafranar va nomenar soci d'honor a l'alcalde de València, Joan Ribó, en un acte multitudinari al seu camp de Tres Creus amb tots el jugadors, directius, entrenadors i molts pares. Curiosament Ribó ja va ser soci del Zafranar fa uns anys quan el seu fill estava a un del seus equips. Junt a l'alcalde, tambè formaren part de l'acte el director de l'escola, Ramón Ibáñez Navalón, José Antonio Lechuga, responsable del futbol 11, i Jesús Perea, coordinador del futbol 8. Ribó va rebre, abans del vi d'honor i les fotos de grup, una camiseta i un regal. El Zafranar, que va náixer al anys de la Segona República, és actualment un filial del Llevant amb quasi 250 jugadors i 17 equips.

Meravellós exemple d´esportivitat

Un altre exemple d´ esportivitat al futbol base valencià. Esta vegada, al partit de benjamins jugat entre el Zafranar i el Deportes Júcar. L´ àrbitre s´oblidà d´un dels gols del Júcar i es va enganyar a l´acta posant que el resultat era d´ empat a 2 en lloc de victòria 3-2. Responsables del club de Tres Creus, en concret el delegat de camp i l´entrenador, van parlar amb ell per a modificar el resultat.

Un acte de joc net que demostra que al futbol base el més important no és el resultat sino l´esportivitat i els valors. A les xarxes socials, el Júcar va felicitar al seu rival i explica que «el nostre objectiu és ensenyar valors esportius encara que a vegades nosaltres isquem perjudicats perquè, a la llarga, guanyem tots». El seu entrenador, José Emilio Serra, va agrair al mateix temps el tracte del Júcar. És, sense dubte, un del millors detalls de la temporada després del que va protagonitzar el Aielo de Malferit a finals de 2015 quan el seu entrenador, Aitor Cebrián, un estudiant d´historia de 21 anys, va demanar als seus jovens futbolistes que no celebraren cap gol davant el Contestano perquè era un rival de primer any i anava de golejada en golejada. «Jo treballe sobre l´actitud, vull que senten la mateixa passió que sent jo pel futbol», va dir Aitor.