A la zona platjera de València s’ubica una escola que sap adequar-se a les necessitats d’un barri. El Club Deportivo Atlético Nazaret és un exemple per a la resta d’escoles de futbol pel seu nombre de jugadors becats. El club entén que no tots els pares poden permetre's una despesa mensual i ha acceptat augmentar la quantitat de futbolistes que juguen al quadre valencià, mitjançant un contacte previ amb els serveis socials de l'Ajuntament, a canvi de res. I és que per als dirigents del Nazaret, el més important és fomentar el futbol com una rutina saludable per davant dels mals hàbits de vida. Amb aquestes limitacions econòmiques hi han aconseguit formar un projecte que consolida a l’escola com l’alternativa esportiva amb una acció social digna per al barri dels Poblats Marítims de València.

Prova d’aquests esforços són els equips del Futbol-8, on es vol repetir el model de l'Aleví amb dos planters per cada categoria. Atraure xiquets per què formen part del Querubí i el Prebenjamí és la propera tasca dels dirigents, ja que sense ells no hi ha continuïtat a l’escola. Una línia que segueix l'Infantil, del que es troben satisfets, i un Cadet que esperen que el pròxim any puga repetir el rendiment del curs passat, on tingueren l’ascens a l’abast fins a l’última jornada. Aquestos jugadors ara son Juvenils i s’han pogut fer dos planters a la categoria quinze anys després, al igual que un Amateur d’estrena després de tres anys fora de la competició oficial.

Canvi radical de mètodes

El Atlético Nazaret ha evolucionat els últims anys positivament. D’una escola de barri, on col·laborava la gent per amor al futbol; s’ha passat a un club amb tots els tècnics titulats. El mateix equip blanc-i-negre va fer un curs de monitors per a tot el barri. A més, s’incentiva als xiquets a dur un bon rendiment acadèmic que si és positiu ens premia’t i si no és així tracten de reconduir-lo pel bon camí. Es tracta de demostrar als nanos que qualsevol esforç té la seua recompensa.

Aquestes idees donen els seus fruits en un joc semblant que tenen tots els planters d'una escola que cada any té algun campió. Alguna cosa es farà bé a l’Atlético Nazaret quan Felipe Sánchez va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu com a millor president de mans de la Federació Valenciana.