A l’Horta Nord hi ha un club que pot dir en orgull que té tres equips líders a les seues categories. Parlem de l’Atlètic Foios i la seua línia A que demostra tindre una gran capacitat per atraure el talent d’un poble que va patir molt amb la desaparició de l’antic Foios C. D.

Amb tres anys d’història el nou club ha sabut nàixer des de zero i hui és una escola puntera a la comarca pel seu rendiment. Uns resultats que no eren prioritaris, però que el canvi metodològic que s’ha aplicat aquest curs fa que haja tingut efecte amb molt bona productivitat. Els preparadors del Foios van decidir a principi de temporada variar la distribució clàssica per edats a fer-ho pel talent de cada xiquet. Així afavoreixen la seua progressió en rodejar-los de jugadors amb un nivell semblant. Aquesta idea va ser refusada pels pares de manera inicial. No és fàcil separar els grupets d’amics a cada equip, ni tampoc les afinitats dels mateixos pares, però el resultat final ha donat la raó als tècnics foiers.

Encara que no es desitja rendiment fins a aplegar a Cadets, l’evolució positiva dels xiquets demostren la credibilitat d’aquest mètode, ja que es veu un bon desenvolupament sobretot a la línia C.

Un Foios 100% foier

Tot està pensat perquè l’Amateur estiga representat per futbolistes formats a l’escola, i que puguen ser verdaders ambaixadors de Foios; no com antigament on és jugava a Tercera Divisió, però només dos o tres jugadors eren del poble.