El Malilla té un equip que rep tot el suport dels veïns del barri. Al Municipal acudeixen cada cap de setmana vora 250 aficionats per veure a un club que té un creixement imparable. Fa tres anys, l’escola tenia 17 jugadors i ara 295. Aquesta evolució ha sigut possible pel treball d’uns dirigents molt implicats i un projecte de cinc campanyes, amb una metodologia igual per a tots els planters implantada per Quique Huerta. Al C. D. Malilla tots els equips juguen amb el mateix sistema gràcies als 32 preparadors que formen un cos tècnic ben format.

Encara que tots els planters tenen el reconeixement dels mandataris pel seu bon comportament, cal destacar als Benjamins, on el B marxa líder del seu grup, i el A i el C van segons. Precisament, el primer equip de la categoria va véncer aquest dissabte al Serranos en un duel molt disputat. A més, el Benjamí C i l’Aleví B continuen avant a la Copa Federació. I es que l’objectiu del quadre verd-i-negre en aquesta etapa és la formació dels seus xiquets, més enllà del futbol. És l’únic club que realitza reunions mensuals amb els pares per a conscienciar-los del que és el futbol base i fer qualsevol consulta. La disciplina és una de les pedres angulars del projecte, amb mesures com anar 100% uniformats o acudir a les citacions una hora abans del partit.

El pròxim pas d’una directiva, que treballa desinteressadament cada setmana, és acabar el camp de Futbol-11, ja que fins ara juguen al del Apolo, club al qual estan prou agraïts. Amb aquestes instal·lacions, els tècnics calculen que l’escola podria créixer fins als 600 nanos, res a veure amb els 19 planters d’ara. S’espera tindre un equip Juvenil l’any vinent. La participació dels patrocinadors del barri és clau per a continuar amb aquesta evolució positiva del C. D. Malilla.