Dimecres passat es va constituir i va mantenir la seua primera presa de contacte el nou Comité Esportiu de Futbol Base que FFCV ha creat amb la finalitat d'analitzar la realitat actual de les categories regionals de formació (futbol base) i estudiar mesures per a impulsar-les al màxim. La reunió va servir per a constituir l'esmentat comité que comptarà amb sis representants d'equips (s'ha fugit d'incloure a clubs d'elit o professionalitzats per a intentar aplegar a les necessitats dels clubs que viuen la realitat majoritària de la base i s'ha triat a tres equips de València, dos d'Alacant i un de Castelló de forma proporcional al nombre de llicències com són Celtic Elx, Elda Industrial, Alboraya, Alzira, Tavernes Blanques i Borriana) i cinc de l'estructura federativa que pertanyen als distints estaments com són els delegats federatius a Alacant, Damián López, i a Alberic, Eduardo Revert; el Coordinador de Seleccions de la FFCV, Juanjo Alfonso (que figurarà com a President del nou comité); Jesús Bas en representació del col·lectiu d'entrenadors; i Juan Serrano com a membre de la Junta de FFCV.

La voluntat és que el nou comité mantinga reunions una o dues vegades al trimestre de forma ordinària o per a analitzar casos concrets -de fet s'està programant una convenció de tots els clubs de futbol base que desitgen anar en un termini de sis setmanes màxim per a recollir propostes-, i la seua funció serà estrictament consultiva. Es a dir, l’òrgan no tindrà cap capacitat de decisió, però si la funció de recollir voluntats i propostes d'altres clubs, traslladar-les i analitzar-les, encara que posteriorment siguen els òrgans de govern de la Junta els que prenguen les decisions. Paral·lelament, aquest comité té la funció de vehicle comunicador per a què les propostes apleguen a tots els equips.

En la reunió de fundació del nou comité participaren com a assessors el Secretari General i el Sotssecretari de FFCV, Salvador Gomar i Santiago Navarro.