Al terme municipal d'Alboraia hi ha un equip que ha lluitat molt per consolidar-se al futbol valencià i a poc a poc ho van aconseguint. Es tracta del Patacona C.F. que enguany té a cada categoria de Futbol-8 un planter a la línia A, al més alt nivell possible. El projecte del conjunt taronja i negre és atractiu perquè els nanos poden gaudir jugant amb quadres d'elit i a més viuen la il·lusió de què aquests equips visiten el Municipal. Té molt de mèrit que una esquadra que es va fundar el 2008 i començà jugant a un camp de terra cedit per una escola, cosa que limitava al club i provocava la fuga dels menuts. Però des de que tenen un terreny de joc propi en gespa, incorporaren el Futbol-11 en la idea que els nanos puguen jugar des de els quatre anys fins al futur conjunt Amateur. Amb una distribució dels menuts de manera homogènia, per tal de no perjudicar la seua progressió, el treball dels tècnics funciona. Els Benjamins B i D i l´Infantil C van líders dels seus grups a l'igual que el Prebenjamí B, tota una sorpresa. En general destaquen tots els equips, però on més es veu la bona evolució dels nanos és al Prebenjamí C que són el planter més jove federa't.

Tot és possible a l'equip que formen Alberto, Fito y Raúl que han potenciat al club amb la promoció interna dels seus entrenadors. La joventut i la formació són requisits mínims per integrar part d'un cos tècnic que és un exemple a seguir per als seus deixebles per la seua bona actitud i que compta amb tot tipus d´especialistes.

Conveni amb el Llevant

El Patacona té un acord de col·laboració amb l´entitat granota que enriqueix la progressió dels seus jugadors, i permet als preparadors del quadre platjer aprendre la metodologia llevantinista per tal d´aplicar-ho en l´escola.

Amb la manca d´un Amateur que s´espera al pròxim curs, el futbol a la costera de l´Alboraia creix cada temporada gràcies a uns dirigents molt treballadors. "Enguany s´ha aconseguit véncer a casa del Villarreal, cosa que fa sis anys era impensable" segons conta el Director Esportiu. Una mostra més del bon fer en una escola que pretenia ficar al seu Cadet en Preferent per a la campanya vinent, però que marxa en promoció a Lliga Autonòmica amb l´il·lusió d´ascendir a la màxima categoria del Futbol-11.