La humilitat i el treball ben fet són les característiques d´una escola que juga al Poliesportiu Municipal de Rocafort i que a poc a poc va guanyant-se l´estima dels seus veïns. El C. F. Sporting de Rocafort és un club on el més important és divertir-se jugant a futbol sense tindre en compte el rendiment reflectit als resultats. Eixa era la idea dels fundadors, uns pares que veien com els diners que pagaven no eren destinats als seus fills i per solucionar-ho crearen aquest equip on els recursos econòmics son 100% per als nanos. Açò ha fet possible que els menuts gaudisquen en cada entrenament on acudeixen molt il·lusionats. I és que gràcies al treball d´Àngel, director esportiu, i Adrián, coordinador, s´implantà a tots els planters una metodologia -centrada en el baló i no en córrer com a bojos- que dóna els seus fruits.

A les reunions mensuals amb els tècnics es reparteixen les tasques per cadascun, tenint en compte que la complexitat d´aquestes augmenta segons l´edat és superior. Cada mes es divideix la feina en setmanes imparells i parells per tal que els exercicis que es practiquen en els primers set dies es repeteixen a la tercera setmana, el mateix que ocorre amb la segona es torna a executar en la quarta. Així es produeix una progressió en els xiquets i els tècnics poden valorar l´evolució dels jugadors en aquest ´microcicle´.

Encara que els resultats dels planters no acompanyen, l´escola veu positiu aquests mètodes. El millor exemple és el Prebenjamí que va aparéixer del no-res i començant malament, però ara van sextos a la seua taula i es nota el creixement futbolístic d´aquests xiquets. L´emblema del quadre rocafortà és un il·lusionant Juvenil A que marxa quart a un sol punt del lideratge, amb el somni de l´ascens.

Esperançador futur

Amb dos anys d´història, el Sporting de Rocafort no té cap altre objectiu que anar augmentat el seu nombre de futbolistes i té pinta què ho aconseguiran. El conjunt taronja-i-negre ja ha rebut les primeres cridades per fer la preinscripció de nous jugadors del curs vinent. El boca a boca i un entorn que transmet bon rotllo fan possible el creixement d´una escola que competeix en aquest aspecte amb l´altre equip del poble, creat fa 95 anys.

Una rendibilitat efectiva amb els pocs recursos que tenen i accions comunitàries com becar xiquets que les seues famílies no poden permetre's les quotes gràcies a la col·laboració dels patrocinadors i l´obra social ´la Caixa´ fan especial a aquest club. I és que els sportinguistes viuen dels pagaments dels pares i els recursos que aconsegueixen de manera privada o institucional.

En el futur, l´objectiu és la creació d´un Cadet per a mantenir la continuïtat dels xiquets que pugen de l´Infantil. La fidelització dels seus membres és clau per a garantir el futur d´un club que es planteja tindre un Amateur, en un parell d'anys integrat pels actuals juvenils. A més, la directiva motiva als jugadors més majors a treure's el títol per entrenar als menuts i així ajudar a fomentar la identitat de l´escola mitjançant la promoció interna.