L’aplegada de la gespa artificial als camps del futbol base ha sigut beneficiosa per a uns menuts que no saben que adés es jugava amb una superfície de terra. La majoria d’escoles hi han crescut en conseqüència amb l’evolució dels terrenys de joc però a Benimaclet, l’històric Sporting va veure com la seua progressió anava a menys. L’antic camp de ‘Las Fuentes’ es va quedar obsolet mentre a la resta de la ciutat afloraven instal·lacions esportives d’ última generació. Les reivindicacions del club a l’Ajuntament per endreçar l’estadi no van ser escoltades i durant dues dècades han estat reclamant una cosa que se'ls va prometre als anys noranta, quan l’escola va rebre l’adjudicació per començar les obres d’un nou estadi que vint-i-cinc anys després encara esperen que es complisca.

Els inicis de l'Sporting estan vinculats al PAI que es va realitzar a principi dels 90 i que contemplava la construcció d’un camp de futbol al barri. Amb l’esperit del desaparegut Benimaclet C. F., es va crear la nova escola a partir d’un equip de futbol sala. A l’espera de la construcció del nou estadi, en 1993 el propietari dels terrenys on s’ubica ‘Las Fuentes’ els cedeix de manera altruista al club, tenint previst traslladar-se al nou camp pendent de l’execució d’un PAI que no va aplegar com a Benimaclet esperaven.

La lluita per aconseguir el que és seu ha sigut llarga i amb la voluntat de la nova administració pareix que per fi marxa endavant. Per tal d’iniciar el projecte, l'Sporting necessitava un document que certificara l’adjudicació del terreny de ‘Las Fuentes’ -la cessió havia sigut de paraula- i el passat mes de gener van aplegar a un acord amb la constructora propietària del camp. Ara només falta que l’Ajuntament prioritze unes obres que estan previstes des de fa més de vint anys. I no serà per la implicació d’uns directius que pressionen a cada reunió municipal, herència d’aquells que van construir les casetes dels vestuaris amb les seues mans.

El prestigi de l’escola va caure per la superfície de ‘Las Fuentes’, tant que en 2003 tenien mínim dos planters per categoria i en 2011 deu xiquets. Ara, jugant a les instal·lacions del Poliesportiu Municipal del barri, hi ha quatre equips amb 65 jugadors en total i és necessari el compliment de l’adjudicació per continuar creixent encara que siga lentament. Benimaclet vol que l'Sporting torne per a veure a tots els xiquets del veïnat amb la samarreta verda com passava fa molts anys.