ÚLTIMA HORA
REIVINDICACIÓ

Benimaclet reivindica el seu camp

L'Sporting necessita la construcció d´uns terrenys de joc que tenen adjudicats des de fa 20 anys

18.02.2016 | 13:59
Benimaclet reivindica el seu camp
Benimaclet reivindica el seu camp

L´aplegada de la gespa artificial als camps del futbol base ha sigut beneficiosa per a uns menuts que no saben que adés es jugava amb una superfície de terra. La majoria d´escoles hi han crescut en conseqüència amb l´evolució dels terrenys de joc però a Benimaclet, l´històric Sporting va veure com la seua progressió anava a menys. L´antic camp de ´Las Fuentes´ es va quedar obsolet mentre a la resta de la ciutat afloraven instal·lacions esportives d´ última generació. Les reivindicacions del club a l´Ajuntament per endreçar l´estadi no van ser escoltades i durant dues dècades han estat reclamant una cosa que se'ls va prometre als anys noranta, quan l´escola va rebre l´adjudicació per començar les obres d´un nou estadi que vint-i-cinc anys després encara esperen que es complisca.

Els inicis de l'Sporting estan vinculats al PAI que es va realitzar a principi dels 90 i que contemplava la construcció d´un camp de futbol al barri. Amb l´esperit del desaparegut Benimaclet C. F., es va crear la nova escola a partir d´un equip de futbol sala. A l´espera de la construcció del nou estadi, en 1993 el propietari dels terrenys on s´ubica ´Las Fuentes´ els cedeix de manera altruista al club, tenint previst traslladar-se al nou camp pendent de l´execució d´un PAI que no va aplegar com a Benimaclet esperaven.

La lluita per aconseguir el que és seu ha sigut llarga i amb la voluntat de la nova administració pareix que per fi marxa endavant. Per tal d´iniciar el projecte, l'Sporting necessitava un document que certificara l´adjudicació del terreny de ´Las Fuentes´ -la cessió havia sigut de paraula- i el passat mes de gener van aplegar a un acord amb la constructora propietària del camp. Ara només falta que l´Ajuntament prioritze unes obres que estan previstes des de fa més de vint anys. I no serà per la implicació d´uns directius que pressionen a cada reunió municipal, herència d´aquells que van construir les casetes dels vestuaris amb les seues mans.

El prestigi de l´escola va caure per la superfície de ´Las Fuentes´, tant que en 2003 tenien mínim dos planters per categoria i en 2011 deu xiquets. Ara, jugant a les instal·lacions del Poliesportiu Municipal del barri, hi ha quatre equips amb 65 jugadors en total i és necessari el compliment de l´adjudicació per continuar creixent encara que siga lentament. Benimaclet vol que l'Sporting torne per a veure a tots els xiquets del veïnat amb la samarreta verda com passava fa molts anys.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

síguenos cada día en... 

Enlaces recomendados: Premios Cine