A la ciutat de València es troben multitud d’escoles de futbol per tot arreu. La majoria estan vinculades al barri i la seua denominació ve marcada pels seus veïns però no hi ha altra que represente més a la capital valenciana amb el seu nom que el Ciutat de València. Fundat en 1996, el club és una escola de futbol creada per uns pares ambiciosos. Tot va començar amb l’evolució de l'equip de futbol sala del Col·legi Públic de Mestalla al Futbol-7. Amb la denominació de ‘Sadival club de futbol’ s'iniciava una etapa sense camp ni identitat pròpia. Van passar per Meliana i El Puig adés d’aplegar en la temporada 2000/2001 a Benimaclet. Des d'aleshores el Poliesportiu Municipal del barri va ser el centre d’operacions d’una esquadra que ha demostrat un creixement imparable amb només vint cursos d’existència.

Aquesta progressió és possible gràcies a la política del club blanc-i-negre. Tots els xiquets sense cap excepció tenen cabuda a l’estructura del Ciutat de València i el que va començar com un planer ja té 364 jugadors repartits en 21 equips. La gran quantitat de futbolistes que formen part del quadre de la capital fa que amb un sol terreny de joc siga impossible que entrenen tots els planters. El camp de ‘La Exposición’, que s’ubica en l’antic llit del riu Túria a l’altura del Pont de Calatrava, és l’actual seu de l’escola i on juguen els seus partits, però per a què tots entrenen es reparteixen els conjunts amb les instal·lacions municipals de Benimaclet.

Amb possibilitats d’ascens

La il·lusió s’ha apoderat dels mandataris blanc-i-negres ja que el Juvenil té opcions de pujar de categoria. Encara que no sols els majors fan bona feina, els quadres Prebenjamins són tota una sorpresa i el Benjamí A tot un orgull, tenint en compte que nou dels dotze jugadors d’aquest planter són de primer any i jugant contra futbolistes de major edat marxen tercers.

L’escola tracta d’educar a tots els seus membres per a què siguen persones amb valors gràcies als tècnics que formen part del club. La majoria d’ells són jugadors de l’Amateur i intenten transmetre aquestes idees. La metodologia canviara el curs vinent amb una unificació de criteris i la implantació d’un sistema igual per tots els planters que farà que el Ciutat de València seguisca creixent des del futbol base.