La decisió de Federació de modificar amb dues noves circulars les noves categories de Preferent en juvenils, cadets i infantils està fent parlar. Un nombre de clubs encara per definir s'han agrupat per a traslladar el seu rebuig a la mesura i han redactat un escrit que alguns d'ells ja han enviat a l'ens federatiu. S'han variat els sistemes d'ascensos i descensos a la nova categoria per tal, segons federació, de no transgredir l'article 67.3 del Reglament General, ja que inicialment només un equip de cada club podia tindre accés i eixa mesura era contradictòria amb l'esmentat article.

Ara, amb la variació, el nombre d'equips de cada club és indefinit i s'ampliat el nombre de grups també de la nova categoria, sempre segons federació, «per a no perjudicar els drets ja adquirits pels clubs»... però els equips que protesten argumenten que amb la decisió s'adultera la competició i estan fent força per a què la protesta siga majoritària: «No esteu sols, no tingueu por a represàlies. Envieu el manifest de protesta fins i tot si vos beneficia. Si permetem que canvien les regles durant la competició, ho faran quantes voltes vulguen o perquè algun 'poderós' ho demane...».

La categoria, com va ser dissenyada inicialment, ha quedat demostrat que ja tenia mancances i defectes de forma... i actualment, després de les noves circulars, pràcticament el que s'ha fet és donar noms nous a les categories (en juvenils per exemple desapareix la Tercera Regional), però no pareix que es millore el nivell. Federació ja ha comunicat que les modificacions són «transitòries» i que entre els mesos d’abril i maig demanarà opinió en una convenció ex profeso per a refer la categoría en el curs 17/18 a tots els clubs, i no només als que composen el 'Comité Esportiu' recentment estructurat.