El Club Futbol Gandia, el Club de Futbol Base Gandia, la Unió Esportiva Beniopa i la Unió Esportiva Gandia han dut a terme una iniciativa per la qual, després de signar un acord amb el col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de La Safor (LGTB), alguns equips de les entitats han dut en les últimes dues setmanes i jornades trenilles amb els colors de l'arc de Sant Martí, identificatius del col·lectiu esmentat. L'objectiu és evitar la discriminació bàsicament, així com promoure la visibilitat dels jugadors que formen part d'aquest col·lectiu.

Baix l'auspici de l'Ajuntament de Gandia, les dates triades per a aquesta acció no són casuals perquè és ara quan s’ha commemorat que fa 26 anys el futbolista professional Justin Fashanu va fer publica la seua homosexualitat.

La campanya, promoguda per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals, començà l'any passat, però la suma de quasi tots els clubs de futbol de Gandia situen a aquesta ciutat entre les més importants de quantes han decidit participar.

Malauradament, els insults homofòbics encara continuen sent massa freqüents als camps de futbol i amb aquesta iniciativa la voluntat és que els futbolistes es conciencien des de la base de la importància de respectar a tots els col·lectius, indistintament de quina siga la seua orientació sexual.

L’equip cadet de la UE Beniopa va jugar el seu partit davant el Piles CF amb les trenilles multicolors com a gest solidari.