Després de l'exitosa classificació de les seleccions Sub-16 i Sub-18 de la Comunitat Valenciana per a les seues respectives fases finals del Campionat d'Espanya de Seleccions Territorials, ara aplega l'hora dels més menuts. El combinat Sub-12 juga hui un partit amistós de preparació davant l'equip aleví del CD Roda a la Ciutat Esportiva 'Pamesa Cerámica' de Vila-real i aquesta serà una nova prova de foc per a veure el nivell dels nostres representants. L'encontre de preparació començarà a les 17.30 hores.

La Federació de Fútbol de la Comunitat Valenciana va fer pública la setmana passada la convocatòria amb un ventall de setze jugadors citats per a l'encontre, els quals pertanyen a nou equips diferents de les tres províncies de la Comunitat Valenciana. La convocatòria definitiva cal que compte amb catorze xiquets per a disputar una competició que baix la modalitat de futbol-8 es jugarà íntegrament a Múrcia entre els dies 12 i 15 de maig amb quatre grups de cinc equips i un altre de quatre, els quals s'enfrontaran en sistema de lligueta. Els dos primers classificats de cada grup passaran a quarts de final i des d'eixe moment el sistema serà ja per eliminatòries. Ahir va tindre lloc el sorteig dels grups a la Federació Murciana de Fútbol, com amfitriona. La nostra selecció jugarà l'esmentada fase de grups davant les seleccions d´Astúries, de la Regió de Múrcia, del País Basc i de Cantàbria, enquadrades al grup B.

Miguel Ángel Vila 'Taja' és el seleccionador Sub-12 i ja sap el que és guanyar un campionat d'Espanya d'aquesta categoria. Ho va aconseguir a l´any 2009, a Guadalix, i posteriormente, en l'any 2011, es tornà a guanyar a Tudela en els llançaments de penal després d'empatar la gran final davant la selecció madrilenya (0-0) i amb Fulgencio com a tècnic.

Curiosament 'Taja' també entrena al combinat de la Comunitat Sub-16, el qual jugarà la seua fase final del nacional de seleccions autonòmiques cadets a la localitat biscaïna de Durango tan sols una setmana més tard que els alevins.