«Com torne a escoltar un comentari despectiu s'acaba el partit. Però de què aneu? Són xiquets». Josep Mayans, entrenador de l'equip benjamí de l'Atlètic Sant Blai alacantí, no va tindre dubtes aquest cap de setmana. Després d'observar que joves aficionats del seu club, apostats en una cantonada de la graderia del poliesportiu Sant Blai, insultaven i menyspreaven a jugadors de l'equip rival, Mayans va demanar a l'àrbitre que detinguera el partit i va passar a l'acció. Va creuar el camp, es va dirigir a la graderia i va acabar exigint a tots els membres del grup d'exaltats que abandonaren el recinte. La resta d'espectadors va premiar el gest del tècnic amb un sonor aplaudiment.

Paral·lelament, també en la província d'Alacant, anteriorment es va veure l'altra cara de la moneda en un partir de Segona Regional cadet Copa Coca-cola que enfrontava a l'Elda Industrial B amb el Biarense A. L'àrbitre era el col·legiat Carles García Espinosa i el club local va presentar unes al·legacions a l'acta d'eixe partit en les que denunciava les amenaces del ajudant sanitari visitant (que ja constaven en l'acta) a l'àrbitre després de ser expulsat: «Como te vea algún día por Villena te vas a enterar. Te voy a reventar la cabeza...». Segons es descriu al document l’expulsat es negà a abandonar el recinte i es quedà en la grada del camp, encara que l'oficial de camp li va avisar que si continuava amb la seua actitud seria denunciat. Ara la situació ja ha estat analitzada pel comité de categoria cadet i la resolució que es va dictaminar, davant la qual es pot prtesentar recurs, va ser de dotze partits de sanció per a l’infractor.

El ben cert és que en una setmana a Alacant s’han vist la cara i la creu de la moneda al futbol base. El millor i el pitjor

Malestar del CDJ Picanya amb FFC

VIndignació al CDJ Picanya després que Federació inicialment li donara la raó per una alineació indeguda del Patacona i posteriorment li la llevara. El club de Picanya va denunciar que el Patacona jugà sense complir el mínim de set jugadors amb fitxa A en l'enfrontament entre els dos equips després que substituïra al porter per lesió. «L'alineació indeguda, tant per a un equip cadet de la Comunitat, com en Primera Divisió, és la mateixa. Un comunicat mèdic i un altre d'un fisioterapeuta no han de ser proves per a no sancionar. Si un jugador es lesiona, es juga amb 10 com moltes voltes hem fet nosaltres i no es comet alineació Indeguda».