L'escola de futbol del Llevant CF Alfafar recolza als xiquets més desfavorits de Guinea Equatorial i ho fa amb fets. Ahir va dur a terme una iniciativa solidària que estava basada en la recollida de material esportiu que tot aquell que volguera va poder portar fins a les oficines del club.

L'exfutbolista Benjamí Zarandona, internacional per Guinea Equatorial, va estar present en l'acte de lliurament del material al costat dels integrants de les diferents categories inferiors del club que es va dur a terme sobre la gespa del camp de futbol municipal d'Alfafar on juguen els xics.

Exjugadors del Llevant UE -cal recordar que l'escola està gestionada pels veterans del club granota- com l'excapitá Sergio Ballesteros, Vicente Latorre, Santamaría o Agustín Banús (també estava prevista la presència del jugador blaugrana Juanfran García, però es va disculpar per arrossegar molèsties d'un colp rebut en el partit enfront de l'Athletic de Bilbao) van acudir també a un acte en el qual clubs limítrofs com E-1 València, FB Catarroja i CDJ Picanya van col·laborar aportant material.

La iniciativa va partir de la Fundació 'Martínez Germans 1927', que serà l'encarregada de repartir el material en col·legis i institucions infantils guineanes, així com de l'Associació Benèfica Verge del Pilar de la Guàrdia Civil de Paiporta, que també va estar representada en un acte en el qual els més xicotets van aprofitar per a fotografiar-se amb els exfutbolistes.

A la fi es calcula que més de 200 quilos de material s'estima que partiran a final de mes per via marítima a través d'una empresa privada de transports que tampoc cobrarà el desplaçament del material -la 'Fundació Seur' és una altra de les quals col·laboren en la iniciativa-. Hi ha pilotes, botes, roba de tot tipus... i fins i tot el Llevant UE va voler aportar la seua part en forma de material escolar que també viatjarà ultramar, per a ajudar als més xicotets d'un país sotmès encara a una dictadura i en el qual les diferències socials estan molt pronunciades.

En total van ser quasi un centenar de xiquets i un nodrit grup de pares els assistents a una iniciativa amb caràcter estrictament solidari.

Més que jugar

Finalment, empreses privades com a 'Distribucions Morcillo' o 'Aqua Guinea' es sumaren també a la iniciativa denominada 'Cap xiquet sense botes a Guinea Equatorial' que ha estat tot un èxit perquè el futbol base moltes vegades no es tan sols jugar... o com pensen altres, guanyar.

El futbol base és també solidaritat, companyerisme, esportivitat i, en definitiva, valors que mitjançant l’esport podem transmetre als mes menuts. Un exemple que cal que es multiplique per els equips de la nostra Comunitat. De fet, ahir l’Elx CF també va recollir material esportiu amb el mateix objectiu.

Un àrbitre educant als jugadors

El Club Esportiu Sogorb organitzà ahir una xarrada amb l'àrbitre de la localitat Iván Muñoz per a inculcar respecte i valors. El col·legiat parlà sobre educació esportiva així com del respecte als àrbitres i als rivals. L'acte va tindre lloc en el saló d'actes de la Mútua Segorbina i estava dirigit als jugadors de l'Acadèmia del Club Esportiu Sogorb en categories cadet i superiors, així com als seus pares i mares i també per a tots aquells joves esportistes del poble i de la comarca de l'Alt Palància.

Iván Muñoz és un àrbitre que ja dirigeix partits en Segona Divisió B i també és assistent en partits de Primera Divisió (quart àrbitre). A més, tant ell com la seua família tenen una vinculació molt propera i especial amb el Club Esportiu Sogorb perquè Iván ja ha estat present en diferents campus del club i ja ha impartit les seues xarrades i el seu criteri als més xicotets.

Aquest acte amb la voluntat de fomentar el respecte entre els jugadors més xicotets està dins de la campanya #RespectSisterre, la qual tracta d'inculcar valors de respecte i esportivitat a tots els xiquets menuts i no tan menuts de l’entorn de l’entitat.