Va ser el director de l'escola, Xavi Sáez, qui fullejant una informació va veure que al País Basc un club havia tingut la idea de fer que els pares ixqueren al terreny de joc al costat dels seus fills per a dur a terme al costat d'ells la salutació protocol·lària entre equips. De forma automàtica, Xavi va perfeccionar la idea. El CE Malilla va confeccionar una pancarta advocant pel joc net i aquest cap de setmana tots els equips que han visitat el seu camp, així com tots els que han exercit com a locals de les seues diferents categories, han eixit a la gespa portant el lema en la pancarta i cada xiquet amb el seu pare, la seua mare o el seu acompanyant adult. A més, tant xicotets com 'papis' van saludar al col·legiat i als seus oponents. «El que visquerem el dissabte va ser brutal. No vam tenir ni una protesta i jo crec que això en part és perquè així ferem als pares partíceps també. El resultat va ser immediat. Es va notar...», comenta Javi, tan sols unes hores després de la iniciativa.

El CE Malilla, segons ens comenta el seu director esportiu, porta tres anys fent especial recalcament en el comportament extraesportiu dels pares, els quals en ocasions generen més conflictes fins i tot que els xavals que estan en el terreny de joc: «Som una escola diferent en eixe aspecte i la prova és que fem reunions periòdiques tots els mesos amb els pares. Els tenim conscienciats i a més cal afegir que el nostre règim intern en eixe àmbit és molt dur. Per sort no hem tingut problemes i així cal que continue sent...».

«Jo no sóc de les de renyir pel futbol, però la veritat és que si a més saludes als pares de l'altre equip i bromeges amb ells abans de començar, com que ja tens certa relació...encara que he d'admetre que eixir al camp amb el meu fill m'ha donat un poc de vergonya», comentava una mare d'un jugador en edat benjamí que prefereix mantenir-se en l'anonimat.

Amb la intenció de que tots els equips que formen part de l'escola, així com tots els xiquets, prenguen part en la iniciativa, el club va a repetir-la aquest cap de setmana (els que la setmana passada van exercir de visitants, aquesta setmana ho faran com a locals i per tant jugaran a casa) a l'espera que el resultat torne a ser el mateix.

Tots els clubs acceptaren

Cinc clubs més, a més del promotor CE Malilla, van participar en la iniciativa. De fet, cadascun dels clubs que van visitar les instal·lacions van acceptar la invitació de l’entitat (F.S. Picassent, At. Túria, Benicalap, Rumb, Manisense i Joventut Barri del Crist), circumstància per la qual el CE Malilla va voler agrair la bona predisposició mostrada, així com les opinions que els pares i responsables dels equips adversaris els van traslladar després.

Set mesos de sanció a un benjamí

Un jugador de categoria benjamí ha sigut suspès set mesos per agredir a un àrbitre al qual li va donar dos puntellons després de ser expulsat, segons informà la Federació Interinsular de Futbol de Les Palmes (FIFLP). El Comitè de Competició i Disciplina Esportiva el considerà responsable d'una infracció greu per agredir al col·legiat en el partit que el seu equip, la UE Els Vélez, va jugar enfront de la UE Balos, corresponent al grup huit d'aquesta categoria.A més, l'òrgan disciplinari de la FIFLP donà el partit per finalitzat amb el resultat de 0-2 favorable al Balos.

Segons l'acta, els fets es van produir quan el xiquet va ser expulsat i es va dirigir cap a l'àrbitre, al que va propinar dues puntades en les cames sense causar-li dany aparent. El jugador va ser retingut pel delegat del seu equip i el partit va ser suspès. En la resolució del Comitè de Competició es destaca que la conducta mostrada pel jugador és «absolutament reprotxable», així com el fet que «no haja sigut instat pel seu club o els seus pares a demanar perdó a l'àrbitre pel seu comportament, almenys de forma acreditada davant aquest òrgan disciplinari».