El principi de ‘Tots Juguem’ va nàixer en 2012 amb un campus d’estiu. El creixement ha sigut meteòric i els EDI s’han convertit en un exemple a seguir, amb més de 90 alumnes que dibuixen somriures. Però faltava un torneig en el qual poguessin ser tractats com a professionals amb hotel de concentració, autobusos en la porta, àrbitres federats, els seus vestuaris i un camp de primer nivell. Amb el Llevant com amfitrió (que va presentar dos equips), el Ciutat va viure tres dies d’autèntica festa, d’orgull granota amb el primer campionat interclubs, un projecte pioner que reforça el somni d’organitzar una Lliga amb els equips de Primera i Segona. L’Espanyol va ser el campió en els penals, però com reflectia el lema del torneig: tots van guanyar.

D’aquesta jornada de convivència també van gaudir Juan Sánchez i Giner (València), Miguel Pérez, Rubén Suárez, Mora, Maider Castillo i Tito (Llevant), Fuentes i Uría (Reial Societat), Senna i Craioveanu (Vila-real), Siviero i Maqueda (Mallorca) i Asier i Mendiguren (Athletic). Per als tutors també va ser una experiència per a recordar. Amb l’esport como a via de socialització, ‘Tots Juguem’ ha sigut clau per donar visibilitat a un sector minoritari. És, sense dubte, el millor dels projectes de la Fundació.

L’Àrea Social del Llevant no es conforma i ja pensa en més projectes després de detectar les carències d’una estrena quasi perfecta. El somni es ara que vinguen en futures edicions equips internacionals després de la meravellosa convivència viscuda entre el València, Vila-real, Athletic, Espanyol, Reial Mallorca, Reial Societat i els dos equips del Llevant. Tots ells lluiten al màxim, embogits amb el futbol, ho viuen amb passió i es mereixen ser tractats amb tota la sensibilitat. El Llevant és, sense dubte, el pioner dibuixant somriures, l’institució que dona més visibilitat.

Special Olympics Espanya i el Vila-real presenten el Torneig Europeu de Futbol-7 Unificat a la Ciutat Esportiva Miralcamp. Del 2 al 5 de juny, gairebé 290 esportistes amb i sense discapacitat intel.lectual, amb la novetat de tres països europeus (França, Sèrbia i Azerbaidjan), donaran una nova demostració d’unió per a potenciar l’inclusió en la societat, així com millorar les seues habilitats i destresses esportives, junt a les capacitats de relació amb els companys.