D’una conversa entre pares a peu de camp va néixer fa menys d’un any l’Atlètic Beteró. Gent de futbol com Cristóbal Peris, Javi Raga i Santi Enguix van fer un pas al capdavant i van crear una nova escola al Cap i Casal -al poliesportiu situat junt al Cementiri del Cabanyal i l’Aulari de Tarongers-, amb l’objectiu de transmetre la seua passió per l’esport però sobre tot per educar en valors als xiquets. Entre ells, als seus fills. ‘L’important no és el resultat’ defenen directius, tècnics, pares i fins i tots els 32 xiquets que composen els tres equips, amb els quals ha començat la il·lusionant aventura aquesta temporada: benjamí, prebenjamí i querubí.

Hi ha una frase que resumeix el seu ideari: ‘Hui aprenem, demà competirem’. Fins a que arribe l’hora de donar el salt al futbol-11, tant dels xiquets com de la pròpia escola, més que guanyar es treballa cap a l’aprenentatge tàctic, técnic i principalment cívic. Disciplina, respecte, esportivitat i joc en equip formen part dels entrenaments i dels partits, on tots els xiquets tenen asesegurats 20 minuts de participació.

Els pares i la resta de familiars coneixen i recolzen el vessant educatiu, gairebé escolar -en el sentit més ample de la paraula- del projecte des de el primer dia. A més, trimestralment hi ha una avaluació dels nanos; tolerància a la frustració o companyerisme s’avaluen, conscients com són els responsables de l’Atlètic Beteró de que molt pocs xiquets arribaran al futbol profesional però tots seran persones adultes. No saludar o insultar al contrari, protestar les decisiones arbitrals...Els mals comportaments comporten un càstig, en funció de la gravetat i de les sancions acordades entre entrenadors i els propis xiquets: no jugar un partit o no ser titulars, per exemple.

Dins del camp sempre hi ha dos tècnics -el principal de cada equip, amb la titulació com a requisit imprescindible-, a més de d’un preparador de porters i dels dos codirectors esportius, Javi Raga i Santi Enguix. Inclús el president, Cristóbal Peris, es posa de curt molt a sovint per donar un tracte quasi individualizat als membres dels equips, dos dels quals estan ja federats i millorant el seu rendiment setmana darrere setmana.

Sessions de tecnificació obertes

Com a prova del seu gust per l’educació i l’aprenentatge, l’Atlètic Beteró organitza tots els divendres uns entrenaments de tecnificació. En aquests, a més dels jugadors de l’escola, tenen cabuda alumnes externs a la mateixa, inclús d’altres equips. Les esmentades sessions tenen lloc també al Poliesportiu Verge del Carme Beteró, unes instal·lacions de recent construcció i que satisfan totes les necessitats de xiquets, tècnics i pares.