Fundat l'any 2002, el club La Creu CF Pobla de Farnals ha experimentat a les darreres temporades la pujada i la baixada d'una entitat que en no res aplegà a pujar als seus equips a Lliga Autonòmica i que, la passada temporada, a soles va poder inscriure quatre equips en competició. Enguany renaix com l'Ave Fénix per a què els xiquets del poble puguen gaudir del futbol i amb idees renovades.

Nou títols de campions en distintes categories omplin les vitrines d'aquesta modesta però a l'hora treballadora escola que enguany ha aconseguit renàixer i tindre equips en totes les categories de formació, duplicant inclús la seua representació en un parell de categories amb equips de primer i segon any.

L'aposta de La Creu, ara, no és estrictament esportiva, que també. Al marge de les sessions col·lectives de tots els equips, el club ha disposat treballs específics per línies i demarcacions per a que els porters, defenses, migcampistes i davanters puguen millorar de forma analítica, però ame a més també donen un servici integral i prova evident és el fet que han habilitat una xicoteta habitació en les instal·lacions del camp de futbol on els jóvens jugadors tenen un espai per a fer les seues tasques acadèmiques —els deures que cada dia els manen en escola— amb una persona habilitada per al club que supervisa als menors. És un detall i, alhora, tota una declaració d'intencions d'un club que estigué ferit de mort, però que ara ha tornat a caminar amb més força quasi que mai.

Vora mil persones

Divendres passat, dia 9 de desembre, els vora 190 integrants de l'entitat acudiren amb els seus familiars a la presentació de l'escola. El fet de ser un club familiar permet alguns luxes que altres clubs no es poden permetre i per això tots els xiquets que formen part del projecte, una a un i de forma nominal, varen ser cridats i presentats com autèntics 'cracks' en un acte que va ajuntar a les instal·lacions esportives del poble a vora un miler de persones i que va ser una festa a tots els efectes.

La Creu CF La Pobla de Farnals, ha viscut en quinze anys en un autèntic tobogan. En no res va formar part de l'elit dels clubs de futbol base valencians i després vingueren els anys de decadència per motius multifactorials que cal analitzar amb tranquilitat. Ara, el futur es presenta com a una oportunitat per a tornar a ser grans o, com a mínim, per a què els xiquets del poble tornen a tindre un lloc on practicar el seu esport i a l'hora una il·lusió per representar al seu poble. Els seus colors són els de la senyera i els xiquets de la Creu els tornen a portar amb més orgull que mai.