La jornada del 4 i 5 de març es va viure una d'estes situacions que van en contra dels valors del futbol. Al final de la trobada entre el Paterna CF i el Torrent CF els pares de tots dos equips es van enredar en una disputa després que l'àrbitre xiulara un penal que va suposar l'igualada a favor dels locals. El més greu de tot va ser que la baralla va tenir lloc en un partit de Querubins, amb xiquets d'uns cinc anys, que no donaven crèdit al que estaven fent els seus pares.

La categoria de Querubí, en la qual els jugadors tenen entre cuatre i cinc anys, no està federada pel que competeixen en lligues organitzades pels propis clubs. A estes edats l'important no són els resultats sinó que els xiquets aprenguen les regles del joc i la importància del fair play, cosa oposada al que ha succeït.

Al no ser una competició federada l'arbitratge queda en mans de l'equip local i sol ser algun dels tècnics o un pare del club l'encarregat de xiular el partit. En aquest partit la tasca va recaure sobre el pare d'un dels xiquets de l'equip local. Tot va ser tranquil fins que quan quedaven uns pocs minuts per a acabar el xoc va senyalitzar un penal que va donar l'empat al Paterna. Després d'açò els pares de tots dos equips es van calfar i es van embolicar en una baralla, amb alguna espenta i insults inclosos, mentre els xiquets de cinc anys no donaven crèdit al que veien els seus ulls.

Els directius del Paterna i el Torrent, que no van estar presents en el moment dels fets, van condemnar el succeït i van decidir aprendre de l'ocorregut, prenent mesurades per a evitar que alguna cosa així es torne a repetir. El primer que van fer tots dos clubs va ser parlar amb els pares per a conscienciar-los de la mala imatge que van donar davant els xicotets durant el tumult. En el cas del Torrent, tenen clar que una acció similar no pot tornar a donar-se. A més, van establir un protocol segons el qual, en cas que en el futur se de un nou cas d'un àrbitre que siga un pare de l'equip contrari, el conjunt no jugarà per a prevenir aquest tipus de situacions. A més, el club va decidir dur a terme una bonica acció i aquest cap de setmana els xiquets del Querubí van saltar al camp amb una pancarta a favor del fair play que ells mateixos van fer i van signar amb ajuda dels seus tècnics.

És una llàstima trobar-se aquest tipus de situacions en el futbol. Embruten la imatge de l'esport i van en contra dels seus valors. En aquest cas, és especialment trist ja que tot va succeir en un partit de xiquets de cinc anys, que no entenien ben el que estava succeint. A aquestes edats cal donar als xiquets un exemple d'esportivitat i mostrar-los que el més important és passar-ho bé. Afortunadament, tots dos clubs han sabut donar un bon exemple.