No vaig poder vore el partit contra el Sevilla CF. Llàstima, m´haguera agradat pegar el primer crit d´alegria de la temporada i vore en directe la careta que feu Unai Emery quan el València empatava, justament, al final del partit. És difícil que em perda algun partit del València CF, però hi havia força major, estava escalant l´Aneto -cim més alt del Pirineu amb 3.404 m. d´alçada- junt al meu germà Enrique, Mage -la meua dona- el meu fill Lluís i uns amics de Riba-roja -Arturo ,Pepín , Eli i la seua filla Sara de 9 anys-, tots ells valencianistes de pro, abonats i accionistes.

Dic açò perquè feia 10 anys que no pujava l´Aneto i em vingué el record que també fa 10 anys que el València CF no guanya la lliga. Des de el cim i amb la bufanda del millor equip del món a la mà, vaig fer una conjura; Si enguany hem aconseguit l´Aneto, perquè el València CF no pot guanyar la lliga? La major virtut per poder arribar al cim ha sigut la paciència, la humilitat i formar un bon equip d´ascensió, combinant alpinistes experimentats amb jòvens aspirants -dos xiquets de 9 i 11 anys- i sobretot, que l´oratge acompanye.

Vaig a fer un exercici d´optimisme i em vaig a llançar al bou. Enguany, anem a per la lliga. Si fa 10 anys la guanyàrem amb el ´Nostre Senyor´ Rafa Benítez i un equip amb molt bons jugadors però sense grans estrelles, si l´any passat la va guanyar l´Atlético de Madrid amb un equip inferior al R. Madrid i Barça, per què no hem de creure que enguany és possible conquerir la lliga? La recepta és molt clara. Construir un equip competitiu, amb jugadors i entrenador que tinguen fam i estiguen compromesos amb el club i l´afició. Entre tots, hem de creure que pot ser. Això sí, Mestalla és fonamental per tal que açò siga possible. La millor afició del món ha de dur en volandes a l´equip.

Hui, en casa, davant del Màlaga, tenim una bona ocasió d´espentar l´equip i traure tota la ràbia acumulada dels últims mesos viscuts. No serà fàcil, perquè el Màlaga vindrà crescudet amb la victòria de la jornada anterior, però com hem dit abans, amb paciència, humilitat i treball, Mestalla serà determinant per a aconseguir la victòria. Sincerament, em té igual l´alineació que presente Nuno, estic convençut que els jugadors que isquen al camp ho donaran tot per guanyar.

Per cert, em sembla indignant tot allò ocorregut a Sevilla després del partit de dissabte passat. Denuncie enèrgicament l´agressió que sofriren els seguidors valencianistes a càrrec d´uns ´Biris´, que segurament no representen a l´afició del Sevilla, però que mostren la cara negra del futbol: la violència. Les ´macarronaes´ en el futbol sobren i més encara amb simples aficionats que l´únic delicte que han comés és animar el seu equip. Com a aficionat del València CF em sent igual d´agredit que Enric i Carolina. Ells també són el València CF. Estem en vosaltres.