Una vegada passada la ´Batalla del Calderón´ podríem dir que el València CF continua viu en lliga, mantenint les expectatives generades en l´últim mes de competició. La sensació que em va quedar del partit davant l´Atlético de Madrid és que el València CF està preparat per a disputar la tercera plaça, inclús la lliga, fins el final. Diverses conclusions podem extraure del partit en qüestió: L´equip no s´arrugà i posà la cama igual que la posaren ells. Plantà cara a un equip campió que mostrà la seua millor versió. Va remuntar un gol en contra en un escenari tan complicat com el Calderón€ Però no tot són flors ,també hi ha aspectes que cal millorar com la manca de creativitat per a superar la pressió asfixiant dels jugadors matalassers. L´equip arribà moltes poquetes vegades a la porteria contrària i va generar moltes poques ocasions de gol. Centrar balons a l´àrea que generen una miqueta de perill continua sent una assignatura pendent. Els canvis arribaren tard i Andrè Gomes va jugar pocs minuts€ Amb tot açò, podem dir que continuem estant ací, a roda del Atlètico de Madrid, a l´espera d´una altra ocasió per a ficar-se per davant en la classificació lliguera.

El que està clar és que el València CF està generant expectació, i per a mostra, el partit del diumenge passat. Dic açò perquè el ´Sintesis café´, que és el bar on ens ajuntem a vore els partits del València, estava ´a tope´, a rebentar, com en les grans ocasions. Ningú volia perdre´s el partit i es respirava ambient de gala i certa tensió, la tensió de qui es juga alguna cosa més que tres punts.

Amb onze tenim prou

Parlant de tot un poc, l´altre dia vaig conèixer a Toni, natural del camí del Grau „actual avinguda del port„ i gran valencianista. Estàvem comentant això de: en cas de guanyar els 13 partits que queden, segurament seríem campions de lliga. Però Toni em rectifica i diu «Paco, amb 11 partits guanyats tindríem prou», i remata amb un «fes-me cas que açò jo ho entenc molt». Sincerament, se m´il·luminaren els ulls. Ja tenim un altre que se suma a la causa de la lliga! Tampoc he pogut evitar fer una xicoteta enquesta-consulta als meus alumnes de segon de batxiller, on els preguntava «quantes persones de la classe esteu convençudes que el València CF pot guanyar la lliga?». El resultat és sorprenent: quasi la meitat de la classe està convençuda que la guanyarà. Torne a insistir, el València CF actual està generant moltes expectatives i està calant en l´afició i també en el que no és aficionat, que veu setmana a setmana com l´equip va acomodant-se en els llocs capdavanters. Personalment, crec que això és una bona notícia que convida a seguir batallant en eixe sentit.

Rematarem amb un missatge directe a Nuno i tota la plantilla del València CF. Volem guanyar al Depor ací a Mestalla i, si pot ser, de manera contundent. Amunt!