Com diria ma mare, «torna la trompà al xic». Que ve a dir allò de el València CF torna a topetar amb la mateixa pedra, que no és altra que la immaduresa per afrontar encontres on lluites per alguna cosa més que els tres punts. L´altre dia davant el Celta el València CF tornà a evidenciar que no està dissenyat per a disputar partits a cara de gos, on et jugues la permanència, perquè en eixos encontres necessites jugadors experimentats que tiren del carro i ajuden els més jóvens a calmar els nervis i treure el millor de si, i això el València CF no ho té. L´entrenador hauria de ser eixe líder experimentat que tinguera la capacitat de gestionar adequadament els partits del seu equip però, desgraciadament, això tampoc ho tenim. Per a mostra l´encontre del passat diumenge en Mestalla, on Gary Neville es carregà el partit en prendre decisions inadequades que feren vulnerable l´equip i facilitaren el camí al Celta que va vore el forat d´un equip desestructurat pels canvis.

En definitiva, si l´equip es queda sense eixos líders experimentats i damunt el seu entrenador és un ´taperot´ que no sap dirigir ni transmetre als jugadors una idea clara de joc, estem comdenats a no eixir del pou. Perquè estar en el pou, ja estem, independentment de si estem en zona de descens o a 6 punts. Vergonyós. El passat diumenge també vaig estar en Mestalla i vos assegure que els càntics del descontent ja han començat. Jo també em vaig sumar al ´Gary vete ja´ que sonava amb prou contundència en Mestalla. I sí, sincerament pense que eixa seria la solució a curt termini, és a dir, destituir immediatament l´entrenador actual, perquè no crec que estiga capacitat per a capgirar la situació en la que es troba el València CF. I, que es fera càrrec de l´equip en el que queda de temporada, Paco Ayestarán, que per a algo el fitxàrem. Al mateix temps, deixaria que el director esportiu, Suso García Pitarch, busque un entrenador per a la propera temporada i confeccione una plantilla més equilibrada i competitiva que l´actual. Senyor Peter Lim, deixe treballar els professionals que entenen de futbol i saben què és el València CF i no als seus amiguets Nuno, Mendes, Neville...

Si partim de la base que la temporada ha sigut un absolut fracàs, podem assegurar que el València CF ja ha baixat de categoria. El fet de no jugar en Europa el proper curs, ha fet que el club baixe un escaló. Ja no estàs en el grup privilegiat dels equips que disputen Champions, ni tampoc la consolació de l´Europa League. Tornem a la vulgaritat de no estar als principals bombos d´Europa i conformar-nos simplement amb jugar la lliga i la copa del Rei. Que trist. Com a conseqüència immediata: el València perd ingressos i perd prestigi esportiu. També perd jugadors, uns els vendran per treure diners i altres perquè voldran anar-se´n a altres clubs més competitius, i altres que no voldran vindre perquè l´equip no juga competició europea. I el més important: perd aficionats, que estan farts d´aguantar la incompetència de directius, jugadors i entrenadors. CATARSIS! Amunt!

Més articles de opinió de Paco Lluís, açi.