"Pako, Pako, Pako, de mi Pako€» estic decebut. Davant la Unión Deportiva Las Palmas et va tremolar el pols i no pegares la punyada damunt de la taula. L´equip continua jugant igual de malament i sense capacitat de reacció, les declaracions postpartit continuen amb la mateixa línea que els entrenadors anteriors -com si hi haguera un guió pleestablert- i el canvi no es veu per ninguna banda. Això de «a entrenador nou, victòria segura» ha resultat una milonga.

Dic açò, perquè estic més calent que una mona. Ja tenim un altre entrenador que no s´atreveix a juntar a Paco Alcácer i a Negredo -ni quan anem perdent- i aposta per Fegouli, que està més fora que dins, per resoldre els problemes d´atac. Pako, açò ha sigut una broma de mal gust, valent! Ja sé que els problemes es veuen diferent des de fora com a aficionat que no estant a peu de camp, però no costa gens, en acabar l´encontre i haber caigut davant un rival més débil com era La UD Las Palmas, dir allò de «demane disculpes a l´afició per la derrota, hem tornat a fer un partit roïn on no hem sabut reaccionar als gols en contra i no puc estar orgullos ni dels jugadors ni de la meua gestió de l´equip. M´he equivocat en moltes coses i intentarem corregir-ho de cara al proper encontre davant el Sevilla». Crec que això haguera sigut més creïble.

Dames i cavallers, estem en una situació més que preocupant i el ridícul ja està fet, ara el que toca és guanyar un ´punyetero´ partit, i, si pot ser demà, millor que el de la setmana que ve. Vos assegure que jo no tinc gens de por al Sevilla, ni a Emery, perquè vindràn de fer un gran desgast en l´eliminatòria de l´UEFA League front el Bilbao i això sempre passa factura, per tant, si som capaços de córrer més que ells i mantindre la intensitat durant els 95 minuts, tenim moltes paperetes per a sumar els tres punts. Ara bé, si eixim acoquinats i amb dubtes en el joc, el Sevilla s´aprofitarà de les debilitats de l´equip -com féu el Celta- i ens fotran una vegada més. Ahí, és fonamental el plantejament de Pako Ayestarán, sobretot en l´alineació que presente i fent una lectura adequada a l´hora de fer els canvis. Personalment, jo me la jugaria amb un 4-4-2 amb Negredo de referència en atac i Paco Alcácer de segon punta.

Com tot no és futbol, i per a desempalagar una miqueta, voldria fer una menció especial: el passat dissabte, va començar la temporada de les escoles de ciclisme de la Comunitat Valenciana, on es congregaren més de 200 ciclistes en les diferents categories; principiants, promeses, alevins i infantils. Volguera donar l´enhorabona a tots els equips per l´esforç i la dedicació per mantindre viu un esport tan arrelat en la nostra terra com és el ciclisme. Si alguna vegada teniu ocasió, aneu a vore alguna de les curses dels xiquets i xiquetes i vos quedarieu bocabadats. És un autèntic exemple del que significa donar-ho tot en una competició. Convidaria a més d´un jugador del València CF per a què aprenguera de l´actitud d´eixos xiquets i xiquetes. Amunt!

Més articles de opinió de Paco Lluís, açi.