Com no podia ser d´altra manera, ens l´han tornat a clavar fins el mànec! La visita al Bernabéu de la setmana passada posa en evidència dues coses; en primer lloc que el Real Madrid ens tenia por i no és refiava del València CF, i en segon lloc que el seu joc és mediocre i, sense les ajudes de l´àrbitre són vulnerables en defensa. Més enllà del clamorós fora de joc de Benzema en el segon gol i la inexplicable targeta roja a Rodrigo, el que em va treure de les caselles és la triple falta en la vora de l´àrea del R.Madrid, quan quedaven segons per acabar l´encontre. L´àrbitre sabia perfectament que no podia concedir eixa falta perquè suposava una claríssima ocasió per a Parejo, que ja l´havia estavellat en el llarguer minuts abans. El que és indignant és vore la careta de nervioset que posava Pérez Borbalán on, en els últims instants, es desenté descaradament de seguir el joc amb l´únic objectiu de xiular el final. Això és una vergonya! I no volia deixar escapar l´ocasió per a dir-ho.

És cert que per a guanyar en el Bernabeu has de tindre molta efectivitat de cara a gol. No pots perdonar les ocasions tan clares que vàaen tindre i, alhora, que no has de permetre que el Real Madrid tinga espais per a córrer i jugar a la contra. Però el València CF va arriscar i en la segona part feu un partit més que digne, competint a un gran nivell i amb una ambició que enguany ha mostrat en molt poques ocasions. També és mèrit de Pako Ayestarán, que va saber llegir el partit i modificar allò que havia eixit malament en la primera part.

Amiguets

Hui divendres acaba la temporada en Mestalla davant la Real Sociedad, un encontre light on el València CF tampoc es juga res i en un horari que no convida gens a anar al futbol. És hora de manifestar tot el malestar que porta l´afició damunt; uns aniran a Mestalla i xiularan o trauran els mocadors; altres, sense fer soroll, assumiran indiferents que per molt que criden, Peter Lim farà i desfarà el que li done la gana; altres es quedaran a casa en senyal de protesta i altres€ Personalment, intente buscar un titular que resumisca l´actuació del València CF en la temporada que acaba i el primer que em ve al cap és «açò ha sigut un desastre monumental». Peter Lim, a l´altra tornes a fiar-te dels teus amiguets Nuno-Neville-Mendes.

És evident que la prioritat absoluta de cara la propera temporada és trobar un bon entrenador. De tots els que han sonat últimament, Lopetegui, Paco Jémez, Pellegrini o el pròpi Pako Ayestarán, he de reconèixer que no m´agrada cap. Necessitem un entrenador més contrastat i de major nivell que tinga des de el principi, el respecte dels jugadors, tinga les idees clares i faça un equip competitiu amb mentalitat guanyadora. És necessari espolsar-se de damunt la indolència i la mediocritat. Res més, sempre amunt!

Més articles de opinió de Paco Lluís, açi.