Tres de tres, sobren les paraules i les excuses. El València CF no arranca, massa derrotes consecutives que fan pensar que açò no és fruit de la casualitat i si de la causalitat. Estem com estem perquè ja fa temps que les coses s´estan fent malament. Tot el món creu que hi ha bons jugadors però, de moment, no hi ha un bon equip. Totes les mirades apunten a l´entrenador com a responsable de la situació, però, el vertader responsable no és altre que Peter Lim i la seua estructura directiva, que han permés que un inexpert com Pako Ayestarán estiga al front de l´equip. Molta gent defensa que és massa prompte per a carregar-se a l´entrenador, però jo no tinc dubtes, Pako no està preparat per a dirigir un equip com el València CF. També és cert que l´home no ha tingut sort, però ja van sis encontres consecutius amb derrota (si comptem els tres últims de la temporada passada) i això un club com el València CF no s´ho pot permetre.

El problema està en quin entrenador busques per arreglar açò, és més, qui és l´encarregat de buscar-lo? Mendes-Lim o Suso García Pitarch? Pako encaixa perfectament en el model d´equip que vol la propietat, és a dir, un entrenador submís, que acata sense alçar la veu, totes les decisions que li marquen des de dalt. En definitiva, un entrenador políticament correcte, igual que Nuno o Gary Neville. Jo crec que ja ho tenim bé!

Si fem una ullada als entrenadors d´altres clubs, ens trobem que als millors equips d´Europa els dirigeixen exfutbolistes amb uns currículums impressionants, que han jugat en grans equips i han guanyat títols, com per exemple Luis Aragonés, Di Estefano, Del Bosque, Cruyff, Guardiola, Luis Enrique, Zidane, Ancelotti, Simeone€ i altres que no tenen tant de nom però que han fet un gran treball com Valverde, Pizzi, Quique Sánchez Flores, Berizzo, Quique Setién, Eusebio€ La qüestió és quin entrenador de nivell estaria disposat a vindre per a ser marioneta d´un club on el principal objectiu és fer negoci amb la compravenda de jugadors?

La realitat ens transporta demà diumenge a San Mamés, i al contrari d´allò que pensa molta gent, jo crec que és un encontre prou assequible per al València CF, perquè el Atlhètic de Bilbao ve de jugar l´Europa League i això sempre desgasta. Ara bé, allí no podem anar a jugar com si fórem el Barça. Deixem-nos de floritures i experiments. La porteria a zero, perquè com ens marquen un gol ho tindrem molt cru. La bona notícia és que comptem amb Munir, que a poc que estiga inspirat, li pot fer un tratge al Bilbao, com ja va demostrar la setmana passada davant el Betis. Quin gran jugador ha aconseguit el València CF. Ara sols queda tancar la defensa i saber aprofitar les seues virtuts.

Què tal si juguem a la contra, com sempre ha fet el millor València de la història? En fi, creuarem els dits i ens encomanarem al Crist dels Afligits de Riba-roja, que el passat dimecres 14 de setembre, celebràrem el seu 75 aniversari. Amunt!

Més articles de opinió de Paco Lluís, açi.