No anem bé. El millor del dilluns passat en Riazor és que el València CF no va perdre, el puntet sembla insuficient després de l´expectativa que va generar l´equip davant el Barça. Tornàrem a vore un València CF superat per un Deportivo que ens va guanyar en allò que deuria ser innegociable: la intensitat. Continuem desaprofitant ocasions claríssimes de gol i concedim massa facilitats en defensa a l´equip rival. Està clar que Rodrigo Moreno no és un home gol i que col·locar a Abdennour de lateral esquerre va ser una temeritat, però l´alineació que va presentar Cesare Prandelli evidencia que el planter del València CF està molt descompensat i necessita, de manera urgent, noves incorporacions en el mercat d´hivern.

Per favor, Garcia Pitarch, Lay Hoon, Peter Lim€ a qui corresponga, si heu de fitxar, porteu jugadors contrastats, amb experiència, ja hi ha prou de joves promeses de 19-20 anys, que d´eixos anem sobrats. Si volem jugar en Europa la propera temporada hem d´incorporar, com a mínim, un mig centre defensiu i un davanter centre. Per al lateral esquerre confiaria en Lato que és de la pedrera i crec que cobriria perfectament les possibles baixes de Gayà. Sobre el tema de Siqueira, li demanaria explicacions a García Pitarch pel seu fitxatge, que com diuen en el meu poble ´ens han venut una burra coixa´. Després de vore el València CF en A Corunya, em quede molt intranquil i ple de dubtes, perquè el proper encontre també el tenim a terres galegues davant un Celta que comença a remuntar i a jugar molt bé al futbol. El València CF ha de reprendre les prestacions que va demostrar el dia del Barça, ha de recuperar la seua millor versió perquè, si no ho fa, eixirem trasquilats de Balaídos en el partit amb el Celta.

Confie en Prandelli, ara ja sap que els jugadors que té en el planter no són tan bons com era d´esperar, i que necessita ´molto lavoro´ per a fer-los creure que són millor del que oferiren a Riazor. Supose que en acabar l´encontre els pegaria un ´rapapolvo´ al vestidor, perquè en la roda de premsa posterior no es va amagar en expressar el seu disgust. M´agrada com parla l´entrenador, va directe al gra, fa autocrítica i no busca excuses. Ara li correspon a ell liderar un vestuari acomodat que no és conscient que està a un punt del descens. Senyor Prandelli, talle l´abadejo per on crega convenient i el jugador que no aporte i no reme en la mateixa direcció€ al ginjoler.

La situació continua desesperada, necessitem els 3 punts demà davant el Celta i els 3 punts de l´enfrontament amb el Granada. Això fan 6 punts seguits, vitals, per a reenganxar-se a la lliga, perquè si no els aconseguim ho passarem molt malament. Tampoc estem demanant un impossible, ja que som el quart pressupost de la lliga per l´amor de Déu! I estem fent riure. Jo em conformaria, si més no, que demà deixàrem la porteria a zero, si és així segur que guanyem l´encontre, perquè marcar, segur que marquem.

Per acabar, volguera dedicar unes paraules a Rubén Villegas, un alumne de 1er de batxillerat, que per desgràcia, ens ha deixat recentment. Un llum s´ha apagat, però les bones persones com tu, sempre perduraran en el nostre record. T´estimem i et trobarem a faltar, Rubén. Sempre amunt!

Més articles de opinió de Paco Lluís, açi.