El programa educatiu ‘Pilota a l’Escola’ tenia en la jornada de hui, i en el trinquet municipal de Castelló de la Plana, la primera de les sis jornades formatives celebrades per a docents, dins del programa d'Innovació Educativa Pilota a l’Escola. Bellreguard, València, en dues ocasions, Castelló, Benidorm i Petrer serà on es realitzen aquestes sessions dedicades al professorat.

És pero això que enguany s'han mantingut el nombre de sessions per a professors a causa de la gran quantitat de sol·licituds i amb l'objectiu d'impartir-les d'una forma més personalitzada i tractant de donar les millors eines als docents. En l’última, que s'ha celebrat en el Complex sindical de la capital de la Plana, han participat prop de cincuanta professors, provinents de col·legis de cuaranta centres educatius de l'Alcora, Alcossebre, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Càlig, Castelló de la Plana, el Grau de Castelló, Llucena del Cid, Nules, Onda, la Pobla Tornesa, Rossell, Sogorb, la Vall d'Uixó, Vila-real, la Vilavella i Xilxes.

L'objectiu d'estes jornades organitzades per la Federació de Pilota Valenciana no és un altre que recolzar i reforçar el material que el docent disposa per a dur a terme la sessió que tindrà lloc en el seu centre educatiu, tant a nivell docent —jocs, informació general sobre pilota valenciana, …— com a nivell de material esportiu —pilotes, esparadrap. L'edició d'enguany de ‘Pilota a l’Escola’ espera visitar 321 centres escolars de tota la Comunitat Valenciana, repartides en les tres províncies —49 a Castelló, 166 a València i 106 a Alacant—. A més, pròximament, hi ha prevista també una jornada per al 21 de gener, igualment formativa, per als professionals i tècnics encarregats de dur a terme estes sessions. Durant el curs els joves alumnes de quart de primària tindran l'oportunitat de gaudir en els seus centres de la presència de jugadors de primer nivell com Soro III, Álvaro, Moncho, Pedro, Fageca, Diego, Batiste, Mezquita, Sarasol, etc.

La primera setmana del mes de juny es posarà el punt i final a esta incipient edició amb la clausura del programa. Esta té previst celebrar-se en el poliesportiu de la localitat de Massalfassar, enclavament privilegiat que reuneix les condicions adequades per a la disputa d’un gran nombre de partides de forma simultània.