Queden dos dies per al desafiament de Pelayo i les dues parelles ultimen la seua preparació de la partida que ha alçat una expectació inusitada.

Puchol II i Félix entrenaren ahir en la ‘Catedral’ i segons explica el mitger la sessió va ser molt productiva. «Ens han ajudat Víctor i Pablo de Borriol i sobretot hem buscat dirigir la pilota on creiem que estan els punts febles de Puchol II i Javi. Després hem fet una ‘minipartida’ per a acoblar-nos al trinquet i tot ha eixit a la perfecció».

Félix, que va ser l’instigador del desafiament, no oculta les seues ganes que arribe el moment d’eixir a la pista. «Cada dia que passa tinc més il·lusió. El desafiament ha creat una expectació màxima i des de que jugue a pilota no recorde una altra partida que haja sigut tan mediàtica llevant de les finals del Circuit o de l’Individual», comenta.

Per al jugador de Dénia, el desafiament serà un ‘examen’ per als quatre protagonistes. «Alçar tant interés il·lusiona però també és una pressió afegida. En teoria som els quatre millors i amb este tipus de partides si guanyes t’identifiquen com al número u i si perds deixes de ser-ho. Particularment l’afronte amb més ganes que pressió», diu.

En les tertúlies dels trinquets es parla que el duel entre escaleters quedarà en taules i que seran els mitgers els més decisius en el desenllaç. Félix no acaba de compartir esta teoria. «És una possibilitat ja que Soro III i Puchol II són jugadors d’una regularitat màxima i de nivell molt semblant però crec que la partida la decidirem els quatre. No serviria de res que jo fera un recital i que Puchol II no estiguera a la altura perquè no guanyariem. I a l’inrevès lo mateix. En estes partides tant anivellades tots són igualment decisius».

Amb l’aparició de la ‘peixera’ que anul·la la llotgeta de baix de Pelayo, les opcions ofensives dels mitgers han quedat reduïdes. «Ara lo millor és buscar les escales i trobar la careta. Encarar-se a la llotja és complicat i més encara amb escaleters com Soro III i Puchol II que en un rebot et poden matar. Hi ha que tocar paret i centrar-se en les escales». Puchol II i Félix eixiran al dau, la zona més propícia per a sumar. Félix, però, explica que ell haguera triat el rest en l’inici de la partida. «Quan guanyàrem la reballà Puchol II va demanar el dau perquè vol començar pegant. Jo preferisc primer el rest perquè trobe que en eixe joc l’escaleter encara no està calent del tot. Si perds el joc és normal però si el guanyes passes al dau i pots fer dos seguits i aixó fa mal al rival. Però si Puchol II es troba més cómode començant al dau per mi perfecte, confie plenament en ell».

Preguntat sobre la possibilitat de la revenja en cas de guanyar, Félix té clar que «per descomptat que sí». Ara bé, si el triomf cau del costat de Soro III i Javi: «no ho sé. Seria qüestió de vore com ha anat la partida».