L’any 2003, uns joves Soro III i Javi s’imposaven en la final de la Lliga Caixa Popular de promoció, disputada a Manises. 12 anys després, aquells xavals de pobles veïns, Massamagrell i Massalfassar, forjats en les primeres partides d’estiu del trinquet Tio Pena i en competicions de galotxa, afronten un desafiament que ha alçat una expectació inèdita. Demà (17:30 hores), a Pelayo, responen al repte de Puchol II i Félix amb una quantitat d’eixida per definir, encara que segurament multiplicarà per dos els 3.000 euros plantejats.

La relació entre estos dos pilotaris és especial. Per este motiu, a Soro III l’il·lusiona molt disputar esta trobada. «Hi ha afecte i molt d’apreci. Després, podem haver tingut diferències, dins i fora del trinquet. Però recorde molt aquella final i, des de llavors, les hem tingut de tots els colors, jugant a favor i en contra». A Manises van nàixer dues figures i una gran relació entre els dos. No obstant açò, és la primera vegada que afronten un desafiament així. La compenetració no serà l’obstacle que impedisca rendir al màxim a esta parella. El moment de forma tampoc.

El de demà es podria considerar un desafiament atípic. Com recorda Soro III, solen ser els postors els qui plantegen este tipus de partides. En este cas, han sigut Puchol II i Félix els que han desafiat. «M’imagine que, quan els qui plantegen la partida són els propis pilotaris, han d’estar molt confiats en les seues possibilitats», afirma Soro III a poques hores del ‘va de bo’.

El campió individual analitza la partida i espera que cadascun jugue les seues cartes. «Hem de jugar fidels al nostre estil, els uns i els altres. Ells són molt pegadors, definidors del quinze, i diria que nosaltres som més defensius», descriu el pilotari, que al costat de Javi va decidir dimarts passat descartar un entrenament previ a les lloses de la Catedral.

«Ens quedàrem amb bones sensacions, i coneixem el trinquet a la perfecció, així que decidírem no entrenar perquè no era necessari», explica. Puchol II i Félix, en canvi, sí que es van exercitar a la Catedral el dimecres. El dimarts a Massamagrell, tant Soro III com Javi van oferir un gran nivell en la partida del dia a dia en la qual Quico i Héctor II van remuntar un 40-20 i val en contra enfront de Pere Roc II i Javi per a acabar vencent 60-55. Allò, pel que sembla, va ser només un aperitiu del que pot vindre.

Últimes entrades anticipades a Pelayo

És molt probable que el trinquet Pelayo penge el cartell de ‘no hi ha bitllets’. La taquilla del recinte obrirà hui de matí, quan es posaran a la venda unes poques dotzenes de localitats, totes de les galeries i a 12 euros, perquè l’escala ja està venuda al complet. I com marca la llei, hi haurà un xicotet percentatge per a demà, abans del xoc. Com les localitats són numerades, no hi haurà estretors per als espectadors que acudisquen.

La situació és inèdita en els últims temps. Mai en la història recent un desafiament havia alçat tal polseguera d’expectació. Només en finals puntuals del Circuit Professional o l’Individual s’han esgotat els bitllets.

Soro III valorava ahir molt positivament l’expectació per a SUPER: «M’alegra més que em sorprèn», confessava el de Massamagrell. «És bo per a la pilota que es facen estes partides, i demostra que estem vius, que quan es fan les coses ben fetes, apareixen els aficionats», explicava el pilotari. Al mateix temps, també aplaudia la nova gestió de la Catedral: «Té un aire nou i s’ha creat expectació, s’està portant a gent nova i això és molt positiu. Ara cal continuar treballant».