Dissabte que ve 30 de gener començarà al trinquet de Pedreguer l'edició número 25 del Circuit Professional d'escala i corda, la competició per equips més prestigiosa de la modalitat d´aire. Sis equips formaran part de la graella d'eixida del campionat i representaran a altres tants ajuntaments. Com és habitual, s'ha comptat amb els pilotaris més en forma del món professional, i s'han establit les formacions amb l'objectiu que hi haja igualtat entre totes.

D'acord amb el comunicat remès ahir per Val Net, el comité de professionals de la Federació de Pilota Valenciana, que és qui ha confeccionat els equips, ha decidit que participen dues parelles i quatre trios: Soro III i Salva (València), i Puchol II i Jesús (Vinalesa) seran les parelles, mentre que Pere Roc II, Dani i Tomàs (Benidorm), Francès, Félix i Carlos (Vila-real), Miguel, Pere i Héctor II (Pedreguer), i Santi de Silla, Javi i Monrabal (Alcàsser) seran els trios.

Els actuals campions del Circuit Professional són Puchol II i Santi, encara que el mitger de Finestrat no podrà defensar el títol per trobar-se en plena recuperació d'una operació en el braç dret. Van quedar subcampions en la passada edició Pere Roc II, Dani i Monrabal, un trio que es manté, però només en part, ja que amb l´escaleter de Benidorm i el mitger de Benavites farà la punta enguany Tomàs de Xalò.

Com és habitual, hi ha mescla de veterania i joventut entre els titulars del Circuit Professional, encara que l'únic debutant de l'edició 2016 és la jove escaleter Francés de Petrer. A més de la presència de l'alacantí, destaca també la de Dani, que l'any passat, després de caure en la final, va deixar oberta la possibilitat que aquella fóra la seua última participació. El de Benavites va assenyalar llavors que decidiria en funció de com es vera de força arribat el moment, i la veritat és que, malgrat tindre 41 anys, segueix rendint com el que més. Al juliol, de fet, va guanyar la Copa Diputació de València. Amb Miguel i Salva, són els tres pilotaris més veterans del Circuit.

Primeres partides

Les primeres partides del campionat es disputaran dissabte que ve dia 30 a Pedreguer, amb Pere Roc II contra Miguel en dansa, el diumenge 31 a Benissa, amb el xoc entre Soro III i Francès, i el dimecres dia 3 a Guadassuar, on jugaran Puchol II i Santi de Silla.

El Circuit Professional torna enguany al sistema de competició de lligueta en una primera fase en la qual s'enfrontaran tots contra tots en un total de 15 partides. Es descarta el sistema de rondes, que quedarà, quasi amb total probabilitat, per a la Copa Diputació. Els quatre millor classificats accediran directament a les semifinals, eliminatòries que es decidiran al millor de tres partides. Finalment arribarà la final, que també es decidirà al millor de tres trobades.