¿Quines sensacions tens al veure el quadre d´equips del Circuit?

En primer lloc, em vénen al cap els pilotaris que no estan per lesió. Em sap greu per ells, per Genovés II, Fageca, León, Colau, Santi... jugadors importants que no poden estar. Dels que estan, hi ha dos pilotaris que destaquen, Soro III i Puchol II, que crec que és normal que juguen en parella. I els quatre trios són molt forts. Personalment, estic content de participar.

¿T´has vist amb forces?

Sí, per això jugue. A més, tinc il·lusió i ganes. Si estiguera bé però em faltara això, no jugaria.

L´any passat acabares tocat.

És cert. Però ara diria que tinc el braç millor que quan vaig acabar aquella final. Tinc dolors, el colze, en fi, allò normal per a la meua edat. Però em trobe bé, i per això jugue.

¿T´agrada tornar al format de competició de lligueta?

Sí, crec que jugar tots contra tots és la forma més justa, és la lliga pura. Potser les rondes són més emocionants, però crec que s´ha encertat. Després podríem parlar si, amb sis equips, es podrien fer a dues voltes. Però no serà el cas, i s´hem de posar les piles.

¿Veus algun favorit clar?

És difícil dir-ho abans de començar, i més encara enguany, amb tan poques partides per a cada equip. Sempre s´ha d´assenyalar a Soro III i Puchol II, que hui són la referència, però els trios són forts. Veig molta igualtat.

¿Quin consell li donaries a un debutant com Francés?

És un xaval molt quallat, que sap jugar molt. Això li dóna una gran tranquil·litat i saber estar dins del trinquet. Tal com està plantejat el Circuit, ha de fer un esforç per acoblar-se ràpid als companys, i que ells l´ajuden, que no el pressionen perquè, a la seua edat, necessita sentir-se còmode.

¿Quin objectiu et marques?

L´any passat vaig disfrutar moltíssim amb Pere Roc II. Quasi no el coneixia i vaig descobrir a un xaval fenomenal, dins i fora del trinquet. Elprimer objectiu seria acoblar-se a l´equip, i crec que serà fàcil, perquè Tomàs també és sensacional. El primer que hem de pensar és en fer equip i, després, ja vindrà el pensar en les semifinals. Evidentment, quan jugues una competició així vols guanyar. Però hem d´anar pas a pas. Si arribem a les semis, ja parlarem del que vinga després.

¿Com has aconseguit afrontar un Circuit Professional amb 41 anys entre els millors?

Ara em prepare molt més que abans. És el que et marca l´edat. Amb 25 anys, tenies un mal dia i a la següent partida el braç estava com una raqueta. Ara he d´anar amb molta cura, he d´acoblar el meu joc al que em permet el meu físic. Tinc 41 anys i, a la meua edat, lluite contra mi mateix, contra el pas de temps. El jugador de pilota, el mitger, perd pilotada a partir dels 37 o 38 anys. Jo no he sigut mai un jugador de pilotada forta, ni quan tenia 25 anys. M´he preparat molt sempre, m´he cuidat, i gràcies a això ara puc seguir jugant a gust.

¿Saps quants circuits has jugat?

Ho pensava l´altre dia, i crec que vaig entrar de mitger amb 21 anys. Imagina´t.