El cap de setmana passat començava a rodar el nou campionat del 4 i 1/2 en tres frontons, Almussafes, Borbotó i Godella, que acullen les categories primera, segona i tercera respectivament.

En el frontó de la Ribera, s'acollien tres partides de gran nivell, en les quals es van poder apreciar punts de gran factura, en una variant del frontó que ressalta la explosivitat física dels jugadors. A primera hora del matí s'enfrontaven Adrián de Quart i Ximo d'Almenara, que feien una gran partida amb victòria final per al de Quart pel resultat de 22 a 32, la qual anava a ser la partida més igualada de la matinal. Tot seguit era el torn de Dani d'Alginet i Vicent de Moncofa, envit que es portava el de la Plana per 19 a 32 en una partida molt bonica en la qual tots dos contendents es buidaven en la pista. Tancaven el matí Lemay i Luis de la Vega, partida en la qual el jove valor de la Ribera s'imposava per 15 a 32. Queda pendent d'aquesta primera jornada la partida entre Alejandro i Adrián de Museros, que es preveu molt disputada.

La segona categoria, que es disputa íntegrament en el frontó de Borbotó, acollia en aquesta primera jornada diverses partides. La primera d'ella enfrontava a José de Moixent i a Higinio de Massalfassar, amb victòria per al primer que feia valdre la seua experiència dins de les tres parets, amb un resultat final de 32 a 14. La partida entre Christian i Rubén no es podia disputar per incompareixença del primer amb el conseqüent resultat de 0 a 32 per a Rubén. D'altra banda, Salva de Foios s'imposava a Carreto d'Almussafes per 32 a 26 en una partida molt igualada.

Els resultats de tercera categoria a la seu de Godella foren: Luis de Godella-Txetxu d’Alcublas (32-28), Óscar de Godella-Enric de Borbotó (22-32), Edu de Godella-Javi d'Almussafes (32-30), Alejandro de Vinalesa-Josep de Valencia (32-25) i Juan d’Almussafes-Jordi de Godella (32-8). Ha tingut molt bon acolliment aquest nou campionat i s'ha registrat un gran ambient en les diferents seus, sobretot destaca Almussafes, que acull partides de primer nivell, encara que a Godella també marxen molt il·lusionats els membres del club local, que s'han bolcat en l'organització de la competició, i segons comenten des d'allí, va eixir un diumenge redó el cap de setmana passat.

El primer pas cap a la final de Copa

En la categoría absoluta Quart de les Valls va colpejar primer en la partida jugada en el seu carrer natural, un carrer Valencia en el qual l’equip local multiplica les seues prestacions, i que va ser determinant per al resultat final, no tant per la falta d’acoblament dels rivals al recinte, sino per la qualitat que va demostrar el feridor local Bervis, que va tallar de soca-rel la posible reacció del Montserrat. El 70 a 25 definitiu va marcat per capítols ben diferenciats en la partida. Al principi els del Camp de Morvedre, Moro, Guillermo, el Xato i Bervis, varen avançar-se fins el 40 per 10, moment en el qual Cesar, Jesus Manuel, Carlos, Pablo i Oscar, entraren en partida aconseguint tres jocs més, però quan pareixia que anaven a seguir sumant més parcials aparegué la figura del feridor local, Bervis, determinant per a no permetre una major recuperació del de Montserrat. La setmana vinent la canxa de Montserrat acollirà una tornada plena d’emoció.

L’altre emparellament ens portava al carrer d’Alfarp, on jugaven la formació local, amb Pau, Gerard, Sopetes i Benja, davant l’equip de Cheste, amb Adrian, que va tenir que retirar-se per una lesió, Vicent, Edu i Jose Pablo. Els visitants varen notar la falta del rest titular, Alejandro, que no va poder recuperar-se a temps per a disputar aquesta important partida. La seua baixa, junt a la retirada d’Adrian, va descompossar als de Cheste, que només pugueren aplegar a sumar cinc jocs al seu favor.

Benidorm i Montserrat apunten a la final juvenil, després de vèncer en les seues corresponents semifinals davant Borbotó i Murla. Els jóvens alacantins guanyaren en la seua canxa a la formació de la pedrera de Borbotó, i el 50 a 20 final els deixa amb peu i mig a la final de categoría. Montserrat va guanyar d’un joc en el carrer de Murla i afrontarà la partida de tornada del pròxim cap de setmana amb certa tranquilitat, tot i estar obligat a guanyar de tota manera.

La Lliga Juvenil ja està preparada

Sis seran els equips que disputaran aquesta competició d’escala i corda durant els mesos de febrer i març. Divendres que ve 5 de febrer, començara la XI Lliga juvenil d´escala i corda de tecnificació, amb la participació de 6 equips i 18 jugadors de les escoles de tecnificació: de l’escola de tecnificació de Petrer, participaran 10 jugadors, de l’escola de tecnificació d´Alcásser, cinc jugadors, de l’escola de tecnificació de Murla, dos jugadors i un jugador de l’escola de tecnificació de Vila-real.

Els equips que jugaran l’edició de 2016, serán els següents: Ajunt. Alcásser (Julio CPV Alginet, Héctor CPV Benimagrell, Raúl CPV Benimagrell); Ajunt. Vila-real (Jesús CPV Baronia, Carles CPV Mutxamel, Lluís Miguel CPV Mutxamel); Ajunt. Petrer (Julio CPV Tibi, Adrià CPV Almussafes, Alejandro CPV Tibi); Ajunt. Moncada (Yago CPV Mutxamel, Alex CPV Baronia, Pablo CPV Petrer); Ajunt. Murla (Joel CPV Castells, Sergio CPV Murla, Sáez CPV Petrer) i Ajunt. València (Cardona CPV Orba, Álvaro CPV Massalfassar, Pablo CPV Borbotó).

La competició començara el divendres 5 de febrer i acabarà el segon cap de setmana de març, disputant-se un total de 17 partides. Tot està preparat perquè comence la Lliga Juvenil de Tecnificació.