La nova edició del Circuit Professional arriba amb canvis significatius tant en el nombre de participants com en el format de competició.

En l´edició número vint-i-cin seran de la partida sis equips en lloc de huit. Esta variació ha estat obligada per l´absència per lesió de primeres figures de l´entitat de Genovés II, Fageca, Santi, León i Colau, habituals de la competició.

La baixa d´estos jugadors és significativa pero el nivell dels equips continua sent superlatiu. Tant, que pilotaris de la qualitat de Raúl s´han quedat fora del torneig. En el cas concret del mitger de Godelleta, que no acaba de recuperar-se de les molèsties en el muscle dret, el Comité de Professionals ha estimat oportú que passe a ser reserva. La relació de participants i els ajuntaments pels quals jugaran són els següents: Soro III i Salva (València), Puchol II i Jesús (Vinalesa), Pere Roc II, Dani i Tomás II (Benidorm), Francés, Félix i Carlos (Vila-real), Miguel, Pere i Héctor II (Pedreguer) i Santi de Silla, Javi i Monrabal (Alcàsser).

Més destacable és el canvi en el format de competició, que torna a ser de lliga.

Les darreres edicions s´han completat amb el sistema de rondes, inaugurat amb la Copa Diputació de València. Cada una de les quatre rondes comptava amb quarts de final, semifinals i final. La teoria diu que és un format que afavoreix que les partides siguen de qualitat doncs els equips que no rendeixen a bon nivell queden eliminats en el començament de cada acte. Els resultats ajustats amb els que s´han decidit la gran majoria de les partides confirmen esta tesi. Ara però, s´ha tornat als orígens, a la lliga en la qual tots han de jugar contra tots.

No obstant aixó, el fet de començar quasi en febrer, és a dir, dos mesos després de la data prevista en un principi, també ha obligat a variar la idea inicial. I és que de les trenta partides que estaven programades en un principi es jugaran quinze i es suprimeix així la tornada o segona volta.

Amb este condicionant el marge d´error per als equips és mínim. I si bé el sistema de rondes permet començar mal i acabar bé, en el de lliga prima la regularitat.

El que no ha canviat és el sistema de puntuació. La victòria estarà premiada amb tres punts sempre i quan l´equip derrotat no arribe al joc 50. En en tal cas hi hauria repartiment, dos punts per al guanyador i un per al derrotat.

Les semifinals i la final es mantenen a tres partides

El calendari complet del Circuit Professional es farà públic en breu però ahir es van conèixer les dates de la final que es jugarà els dies 3, 10 i 17 d´abril.

Els escenaris estan encara per determinar però es pràcticament segur que Pelayo acolliria una partida. El trinquet de Montcada també seria una de les seus sempre i quan estiga a punt doncs necessita d´unes remodelacions.

En el cas que el trinquet de la Generalitat sí arribara a temps per a la cita, que és el més probable, una altra incògnita està a saber si acolliria una partida o dues, assegurant-se així ser l'escenari on es decidirà el títol.

Abans, clar, es completaran les semifinals, que també seran al millor de tres partides. En este cas no hi ha data concreta però les confrontacions es completarien els tres últims caps de setmana de març.

Lliga de Raspall

La Lliga de Raspall també està acabant de cuinar-se per a començar en breu.

A finals de la setmana en curs tindran lloc dues reunions amb jugadors i trinqueters amb les quals es podria tancar la competició.

De moment no es coneix ni el nombre d´equips participants ni el sistema de competició.