Amb la baixa d´última hora de Jesús per lesió, Francés ja no és l´únic debutant en la present edició del Circuit Professional. Josep Roig, més conegut al trinquet amb el malnom de Conillet, també tindrà l´oportunitat de jugar la competició per equips més important.

Per al jove pilotari d´Orba la seua inclusió en la competició és un somni fet realitat. «Llevant de guanyar el Circuit, jugar-lo és una de les màximes aspiracions que pot tindre un pilotari. Estic molt agraït per la confiança que han dipositat en mi per a entrar com a reserva i espere correspondre», diu.

Conillet formarà en l´equip de Vinalesa amb Puchol II i Héctor de Laguar. El punter no amaga la seua satisfacció per tindre a dos companys tan destacats. «Jugar amb Puchol II em sembla magnífic perquè és el referent de la pilota juntament amb Soro III. I Héctor s´ha habituat a jugar les partides de compromís i és un excel·lent pilotari. Pel que a mi respecta, sé que encara no estic al nivell de les altres puntes del campionat però amb l´ajuda dels meus companys espera ajudar a arribar molt lluny».

Pel que fa a les característiques del nou equip, Conillet destaca sobretot la seua joventut. «M´alegra molt, perquè es confirma que hi ha relleu en la pilota. També crec que les galeries privades ens poden beneficiar per la nostra manera de jugar. Puchol II sí és molt potent però Héctor i jo no som del tipus de jugadors com per exemple Javi que solten la pilota com un coet. Però si ens acoblem, trobe que podem fer un equip compensat i passar moltes vegades la pilota», assenyala.

L´any passat, Conillet també va debutar en la Copa a causa d´una lesió, en aquella ocasió de Tomás II. Al final va acabar guanyant el campionat amb Miguel i Dani. «Amb dinou anys ja done gràcies per jugar el Circuit. Guanyar-lo seria una barbaritat. No m´atrevisc ni a pensar-ho. Però tampoc se m´haguera ocorregut l´any passat amb la Copa i guanyàrem. Per ganes i esforç no quedarà».

Per a arribar a ser important en el seu equip, Conillet considera que sobretot ha «d´agafar confiança; amb els meus companys i amb la meua posició, perquè no sempre jugue en la punta. A partir d´ací intentaré ajudar a Puchol II i Héctor en tot el que puga», comenta.

La notícia de la seua inclusió en el Circuit Professional ha sigut molt celebrada en la casa del jove pilotari. «Els meus familiars estan inclús més contents que jo. El meu iaio, mon pare i ma mare estan molt il·lusionats i el seu consell ha sigut que gaudisca amb l´experiència».

Per a Conillet també és motiu de satisfacció que els joves tinguen presència amb els pilotaris consagrats. «S´està confiant molt en la gent jove. És molt important que ens donen estes oportunitats i que els joves vegen que amb constància poden arribar a estar ací davant».