Amb la disputa de la partida del passat dimecres a Guadassuar es va completar l´estrena dels sis equips participants en el Circuit Professional. Quatre d´ells han oferit una imatge magnífica en el seu debut mentre que els dos restants hauran de millorar per a optar a arribar a les semifinals.

Els conjunts que més han destacat en l´inici han sigut els encapçalats pels dos grans referents de la modalitat d´escala i corda, Soro III i Puchol II.

La formació de València de Soro III i Salva va ser una de les més assenyalades pels mateixos pilotaris abans del començament del campionat com una possible favorita. I és que si al número u l´afegeixes un mitger tant solvent com Salva, que també arriba com una ´poma´, necessàriament ha de ser un equip a tindre en compte.

Vinalesa també arreplegà molts elogis quan es va fer pública la configuració d´equips participants. Però en aquell moment el conjunt estava compost per Puchol II i Jesús.

Un dia abans de començar la competició, Jesús renunciava a jugar, molt al seu pesar, per una lesió de la qual pensava que es podria recuperar a temps. Aleshores entraren Héctor de Laguar i Conillet com a substituts. I amb ells sorgiren els dubtes.

Una partida ha bastat per a demostrar que l´escut de l´ajuntament de Vinalesa continua estant en bones mans. L´equip, en teoria, ha perdut presència ofensiva. Però és pràcticament impossible fer-li un quinze. Són dues maneres distintes de jugar però igualment vàlides. Altres equips que han agradat en la seua estrena són els de Benidorm de Pere Roc II, Dani i Tomás II i Pedreguer-masymas, format per Miguel, Pere i Héctor II. Els dos s´enfrontaren el dissabte i la confrontació es va decidir amb iguals a 55 a favor de Benidorm després de dues hores d´intensa batalla.

En els dos trios el bloc s´imposà a les individualitats. És a dir, que la faena està repartida i les distintes línies aporten per igual destacant segons el moment.

La creu

La creu l´han donada la formació de Vila-real de Francés, Félix i Carlos i la d´Alcàsser amb Santi, Javi i Monrabal, que es quedaren en 25 en les seues respectives confrontacions.

Són trios que poden i deuen remuntar perquè en els dos es va donar la circumstància que les principals figures, Félix i Javi, no tingueren el seu millor dia. Ningú dubta que el de Dénia i el de Massalfassar són els més determinants en la seua posició. Quan la seua aportació siga la que cal, els equips es convertiran en importants.

Este cap de setmana es completa el primer terç

En un principi s’anaven a disputar trenta partides de la fase regular de lliga però la demora en el començament de la competició ha obligat a suspendre les confrontacions de tornada o segona volta. Amb això es redueix a la meitat el marge de maniobra dels equips que tenen cinc partides per davant, ara ja quatre, per a guanyar-se el lloc en les semifinals.

Este cap de setmana es disputaran tres confrontacions i per tant se superarà el primer terç de la lliga. La següent parada està programada demà a Pelayo on Puchol II, Héctor i Conillet es mesuraran a Pere Roc II, Dani i Tomás II. Els guanyadors es posaran al capdavant de la classificació. Les altres dues es jugaran el diumenge. Una serà de matí al trinquet de Borriana i l’altra a la vesprada, a Bellreguard.

Les nou partides restants es completaran durant els caps de setmana successius fins a arribar al diumenge 6 de març. Massamagrell tancarà la present ronda.

Les semifinals es jugaran amb el format del millor de tres però encara no hi ha data ni escenari per a les sis partides. La final també serà a tres assalts els dies 3, 10 i 17 d’abril. Les seus tampoc s’han confirmat però els trinquets que més sonen són els de Pelayo i Montcada.