Borriana i Bellreguard seran hui les parades del Circuit Professional d´escala i corda, en una doble jornada decisiva que pot començar a marcar distàncies importants en la classificació general. A Borriana, a partir de les 11.30 hores, s´enfronten els dos últims, Alcàsser (Santi de Silla, Javi i Monrabal) i Vila-real (Francés, Félix i Carlos). El campionat acaba de començar i ambdós trios van a la recerca de la seua primera victória i els primers punts. A Bellreguard, de vesprada (16.30 hores), Soro III i Salva (Massamagrell) juguen contra Víctor, Pere i Héctor II (Pedreguer), altre equip que encara no coneix el triomf, encara que va estar a prop el dia del seu debut, i va sumar un punt.

Són, per tant, dues partides d´urgències. En la primera del dia, els equips de Santi de Silla i Francés intentaran recompondre´s després d´estrenes un tant decebedores. Els dos van caure amb contundència. Santi ho va fer contra Puchol II, Héctor i Conillet el dimecres passat a Guadassuar, mentre que Francés i els seus es veien superats per Soro III i Salva a Benissa. Els dos enfrontaments es tancaren pel mateix marcador: 60-25.

A Borriana, els sis pilotaris són habituals i l´adaptació al trinquet no serà un factor decisiu. El recinte que porta el nom de qui fóra mític marxador, Batiste Viñes, té fama de pesat. És, en qualsevol cas, un trinquet nou i noble que prèmia els jugadors de braç poderós. Molt del que passe a la partida estarà en les mans de dos dels mitgers més en forma del moment, Félix i Javi, dos canoners que han de capitanejar els seus joves companys.

Quant a la cita de Bellreguard, Víctor ha entrat en el lloc del lesionat Miguel en les files de Pedreguer. El veterà escaleter criat esportivament a Pelayo és un jugador molt diferent al de Petrer, i els seus companys hauran d´adaptar-se al seu joc, basat més en el rebot i en els caps que no en la volea i bot de braç de Miguel. Pere, un jugador de pegada devastadora, haurà de fer un pas enrere si les circumstàncies obliguen. I seria el cas si Soro III i Salva mantenen el magnífic nivell mostrat en el debut.

Bellreguard és també un trinquet noble, però més ràpid que Borriana al tractar-se d´una canxa de raspall, modalitat que demana unes lloses que escupisquen més la pilota. La velocitat de cames serà, per tant, un factor determinant.