La XXIII Lliga de Raspall - Trofeu Diputació de València es va presentar en la seu de la institució provincial. La primera partida es jugarà hui al trinquet d´Oliva on Punxa i Brisca s´enfrontaran a Ricard, Sanchis i Roberto.

El trio va ser modificat ahir doncs el rest titular, Domingo, és baixa en la competició per un esquinç de turmell. L´organització i el mateix jugador consideraven que el de Llutxent es recuperaria a temps però les proves a les quals va ser sotmés ahir no resultaren satisfactòries.

Sidahmed és un altre que es podria caure abans de debutar. El mitger també pateix un esquinç i hui passarà la prova definitiva. Però tenint en compte que ahir li llevaren l´escaiola, la previsió no és massa favorable.

La resta dels equips seran els anunciats per la Federació de Pilota Valenciana el passat dijous. En esta edició hi ha un bon nombre d´absències destacades, la majoria per lesió, com és el cas de Waldo, Guille, Marrahí, Alberto, Pepe, Dorín o Josep.

En la presentació es va fer públic el calendari i el format de la competició. La fase regular manté el format de lliga i constarà de quinze partides. Sí hi ha canvis en les semifinals i la final, que de la partida única passen a la fórmula de ´el millor de tres´. Les semifinals es jugaran entre la darrera setmana de març i la primera d´abril als recintes de Piles, La Llosa de Ranes, Guadassuar, Genovés, Bellreguard i Xeraco. Els dos últims trinquets solament acollirien partida en el suposat que l´eliminatòria necessitara el desempat.

El primer assalt de la final tindrà lloc el 16 d´abril a Bellreguard i el segon en Oliva el 24 del mateix mes. Si fóra necessària la tercera partida, Oliva tornaria a ser la seu el diumenge 1 de maig.

Aposta decidida

La presentació va estar presidida per la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, que en la seua intervenció va reafirmar el compromís de la institució provincial amb la pilota valenciana. També va assenyalar les tres principals línies d´actuació de la Diputació de València amb l´esport autòcton, les competicions professionals, la participació de l'esport minoritari i la promoció dels campionats per a aficionats.

També va participar en l´acte el president de la Federació de Pilota, Daniel Sanjuán, que va agrair i a l´hora demanar la implicació i suport de les institucions valencianes.