La XXIII Lliga de Raspall - Trofeu Diputació de València va començar este dimarts al trinquet d’Oliva on Ricard, Sanchis i Roberto es van imposar a Punxa i Brisca pel resultat de 25-10.

La superioritat del trio va ser evident i la partida es va resoldre en una hora escassa. El domini dels guanyadors i els errors no forçats impediren al públic gaudir d’una partida de la qual s’esperava major batalla, sobretot per part dels derrotats.

Els dos equips van començar sumant de manera alternativa al dau, sent Ricard, Sanchis i Roberto els primers que van ocupar eixa posició. Va ser en estos primers compassos quan la confrontació va oferir equilibri.

Amb iguals a 10 l’equip de Ricard va trencar amb la tònica dominant al sumar des del rest (10-15). Eixe va ser el principi del fi de la partida. A continuació, el trio tornava a fer joc des del dau mentre que el parcial següent, el definitiu, va ser pràcticament testimonial.

La formació guanyadora va basar el seu joc en l’espenta i seguretat de Ricard darrere i en l’eficàcia anotadora de Roberto, un dels punters en millor forma del moment. Si els dos continuen rendint a este nivell i Sanchis fa un pas endavant en la seua aportació, l’equip es podria convertir en un ferm candidat a arribar a les semifinals.

La parella va estar lluny del seu nivell. Brisca ja va anunciar en la presentació de dilluns que encara no està en plenitud de forces després d’eixir d’una lesió. Efectivament, el mitger d’Oliva no va poder correspondre al suport dels seus paisans. Al rest, Punxa començà bé, fent força i aguantant les escomeses rivals. Però el de Piles va anar apagant-se a mesura que creixia la diferència en el marcador.

Sidahmed està apte

La següent partida tindrà lloc el divendres vinent al trinquet de Piles on Moltó i Sidahmed jugaran contra Sergio i Coeter II.

La participació de Sidahmed era dubte però l’organització ha confirmat que jugarà el campionat. El mitger de La Llosa de Ranes acaba d’eixir d’una lesió al turmell i ahir va ser sotmés a diverses proves de resistència i mobilitat que resultaren plenament satisfactòries.

El cartell de la partida de Piles és un dels més interessants a hores d’ara per l’entitat dels protagonistes i fins que es comprove quines són les possibilitats de la resta d’equips confeccionats.

I és que per un costat s’anuncia al campió individual mentre que la contra té al mitger més decisiu. També s’ha de destacar el moment de forma de Sergio, molt inspirat i encertat en les seues actuacions les últimes setmanes.

Partida amb nocturnitat al Circuit Professional

La lliga d’escala i corda descansa fins al divendres quan visitarà el trinquet de Vila-real on l’equip de València de Soro III i Salva jugarà contra el representatiu de Vinalesa amb Puchol II, Héctor i Conillet (22:45 hores).

El Circuit Professional ha superat ja l’equador de la fase regular. Queden set partides de les quinze programades en este acte i la igualtat marca, de moment, la trajectòria dels sis equips participants. Hi ha una excepció, la formació d’Alcàsser de Santi, Javi i Monrabal, que després de tres partides completades no ha estrenat el seu caseller de punts. Tot i això, la victòria en les dues confrontacions pendents podria valdre la passada a les semifinals.

Equips punters

Molt millor és la situació dels conjunts protagonistes de la cita de Vila-real. Soro III i Salva són els líders en solitari amb 7 punts. La parella ha guanyat dues partides i perdut una però va arrapar un punt en arribar al joc 55.

Puchol II, Héctor II i Conillet són tercers en la taula amb 5 punts. Els de Vinalesa acumulen el mateix nombre de victòries i derrotes però en una de les partides guanyades van cedir un punt i en la que caigueren no sumaren.