La reacció de Santi de Silla, Javi i Monrabal (Alcàsser) ha arribat massa tard. L’equip, que fins ahir havia passat per la lligueta amb més pena que glòria, es marcava al trinquet d’Alcàsser una notable actuació per a superar a Miguel, Pere i Héctor II (Pedreguer) per la mínima (60-55). Els dos punts sumats són insuficients per a mantindre opcions de quedar-se entre els quatre primers. I ho són perquè tenen per davant al propi Miguel i a Puchol II, que s’enfronten divendres a Vilamarxant i que, passe el que passe, botaran dels cinc punts, que és la xifra màxima a la que poden aspirar Santi de Silla i els seus.

Per tant, la cita d’ahir a Alcàsser fou el principi del comiat d’este trio, al que li ha costat acoblar-se i trobar la fòrmula per a rendir al màxim nivell. Hi havia moltes esperances posades en l’equip, especialment per un Javi en estat de gràcia, però també per un Santi més madur, i per la classe de Monrabal.

Al remat, el que conta són els resultats, i el balanç fins ara parla de tres derrotes i una victòria. I a qualsevol que va veure la partida d’ahir a Alcàsser li costarà creure que l’equip guanyador haja tingut un bagatge tan pobre fins ara. Perquè Santi, Javi i Monrabal plantaren cara a un trio de Miguel ben plantat al trinquet, amb poders en atac i bona defensa darrere, on està un dels veterans de la competició, Miguel, passador de pilota com pocs.

La partida fou d’alternatives, amb una primera escapada de l’equip de Pedreguer, la igualada i el pas endavant de Santi i els seus, i un emocionant desenllaç final en què qualsevol dels dos equips podria haver-se emportat el premi gros de la victòria. Finalment fou Santi el que va saber mantindre la calma per a tancar un joc on hi hagué nervis i molta incertesa. Les forces ja minvaven i a Miguel se li va notar lleument la falta d’activitat, ja que repareixia després d’una lesió muscular. Així i tot, va complir.

Festival a Xàbia

Al mateix temps que açò succeïa a Alcàsser, a Xàbia, Pere Roc II, Dani i Tomàs (Benidorm) dominaven a Francés, Félix i Carlos (Vila-real), en l’altra partida de la jornada. Els de Benidorm s’escapaven primer fins al 40-20 i, més tard, en un estiró quasi definitiu, abastien el 55-40. Però el trio de Francés, que porta tres jornades a un nivell espectacular, aconseguia el més complicat: igualar a 55 primer, i emportar-se la victòria després. Els sis protagonistes van quallar una actuació excel·lent en la que ha sigut una de les millors partides de la competició.

El triomf, a més, té doble premi per a Francés, que iguala a punts amb el mateix Pere Roc II, però es queda per damunt al haver-lo superat en l’enfrontament directe. És una situació momentània, però l’únic escaleter debutant d’enguany està complint com el que més.